1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Heniye Gazze'de Kurulan Taziye Çadırını Ziyaret Etti
Heniye Gazze'de Kurulan Taziye Çadırını Ziyaret Etti

Heniye Gazze'de Kurulan Taziye Çadırını Ziyaret Etti

İHH tarafından Gazze'de kurulan taziye çadırını ziyaret eden Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı Heniye, Şehit Süleyman Uğur Söylemez için ailesi ve Türkiye halkına başsağlığı diledi.

24 Mayıs 2014 Cumartesi 19:26A+A-

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, bölgeye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin yaptığı baskında yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü hastanede şehit olan Süleyman Uğur Söylemez için ailesi ve Türkiye halkına başsağlığı diledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Gazze'de kurulan taziye çadırını ziyaret eden Heniye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Söylemez'in vefatı sebebiyle Filistin halkı adına, ailesi, Türkiye halkı ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı diliyorum" dedi.

Şehitlerin kanının boşa akmadığını, direnişlerini güçlendireceğini ifade eden Heniye, "Mazlum Filistin halkının yanında duran, Gazze'deki ablukanın kaldırılması için hayatını feda eden Söylemez, Filistin ve Kudüs şehitlerindendir" diye konuştu.

Hamas'tan taziye mesajı

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum tarafından yapılan yazılı açıklamada da "Abluka altındaki Gazze'ye destek vermek için yola çıkan bu Kahramanın vefatı dolayısıyla Türkiye hükümeti ve halkına başsağlığı diliyoruz" denildi.

Türkiye'nin takındığı insani tavır, Gazze'yle gösterdiği dayanışma ve Filistin halkının yükünü hafifletme çabalarından övgüyle söz edilen açıklamada, "Türkiye, Gazze için yaptıklarıyla bölge ülkelerini geride bıraktı" ifadeleri kulanıldı.

AA

HABERE YORUM KAT