1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hendek Zorbalığı Zezi Nineye 100 Yıldır Yaşadığı Yüksekova'yı Terk Ettirdi!
Hendek Zorbalığı Zezi Nineye 100 Yıldır Yaşadığı Yüksekova'yı Terk Ettirdi!

Hendek Zorbalığı Zezi Nineye 100 Yıldır Yaşadığı Yüksekova'yı Terk Ettirdi!

PKK'nın mahallesinde barikat ve hendek kurması sonucu Zezi Nine 100 yıldır yaşadığı Yüksekova'yı terk edip Van'a yerleşti.

29 Mart 2016 Salı 20:54A+A-

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mahallelerde çukur kazan ve barikat kuran PKK'nın saldırıları nedeniyle ailesiyle ilçeden ayrılmak zorunda kalan 100 yaşındaki Zezi Ağırbaş, Van'da yeni bir hayata başladı.

Ağırbaş, 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından 3 gün önce saldırılar nedeniyle bir asırdır yaşadığı Yüksekova'yı terk etmek zorunda kaldı. 12 çocuk sahibi Ağırbaş'ın torunları ile torunlarının sayısı 180'i buluyor.

Merkez İpekyolu ilçesinin Alipaşa Mahallesinde 700 liraya kiraladıkları eve 13 kişilik ailesiyle yerleşen Zezi nine, yeni hayatına alışmaya çalışıyor.

Zezi Ağırbaş, gerçek yaşının 110 olmasına rağmen resmi kayıtlarda 100 olarak görüldüğünü anlattı.

Seferberlik dönemi ve ülkede yaşanan önemli gelişmelere tanıklık ettiğini belirten Ağırbaş, sağlığını da yoğurt, süt, beyaz et ve az ekmek tüketerek koruduğunu söyledi.

"YÜKSEKOVA'DAKİ HAYATIM DAHA GÜZELDİ"

Yüksekova'dan ayrıldığı için üzgün olduğunu dile getiren Ağırbaş, "Biz artık buraya yerleştik ama benim Yüksekova'daki hayatım daha güzeldi. Buraya evimizi, eşyalarımızı, her şeyimizi geride bırakıp geldik." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da iki gün önce bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Van'da Zezi Ağırbaş'ı evinde ziyaret etmişti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT