1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP’ye Bombalar Muhaberat Operasyonu muydu?
HDP’ye Bombalar Muhaberat Operasyonu muydu?

HDP’ye Bombalar Muhaberat Operasyonu muydu?

Seçim arefesinde HDP'yi hedef alan bombaların sırrı tam olarak çözülmüş değil ama gerilim ve kaos ortamını besleyen bu bombaların Esed rejiminin istihbaratınca organize edilmiş olması ihtimali güçlü görünüyor.

18 Ağustos 2015 Salı 13:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sabah Gazetesi yazarı Ferhat Ünlü HDP Adana ve Mersin il binalarına konulan bombaların faili Savaş Yıldız’ın olay günü yaptıklarını anlattığı yazısında zanlının DHKP-C bağlantısı üzerinde de duruyor.

Bilahare Diyarbakır’da HDP’nin seçim mitinginde patlatılan bombayla devam eden bu saldırıların ardında nasıl bir organizasyonun olduğu netleşmiş değil. HDP’liler ilk andan itibaren eylemlerin IŞİD tarafından düzenlendiği iddiasına bulunmuş, hatta doğrudan Hükümeti suçlamışlardı. Oysa bu eylemlerin HDP’ye zarar vermekten ziyade AK Parti Hükümetini zora soktuğu ortadaydı. Öyle ki bombaların en çok HDP’ye yaradığı seçim öncesi atmosferde görülebiliyordu. Nitekim seçim sonuçları da bu duruma ışık tuttu. 

Bu göstergeler dikkate alındığında ve zanlı Savaş Yıldız’ın DHKP-C bağlantısı da göz önünde bulundurulduğunda tüm bu kirli faaliyetlerin ardında Suriye Muhaberatının olma ihtimali dikkat çekmekte. 

***

İki bombayı bıraktı, sonra Suriye'ye kaçtı

Ferhat Ünlü / Sabah

Olayın çözülmesi için 300 kişilik bir özel ekip görevlendirildi. Polisler, HDP Adana İl ve İlçe Başkanlığı çevresindeki kamera görüntülerini inceleyerek araştırmaya başladı. Görüntülerde sakallı bir şahsın taksiden indiği ve HDP İl Başkanlığı'na girip saksıyı bıraktığı tespit edildi. Adana Emniyeti, teröristin saksıyı taşıdığı taksiciyi bulup sorguladı. Taksicinin verdiği bilgiye göre bombacı, taksiye 17 Mayıs günü saat 11.45 sularında Adnan Menderes Bulvarı'nın çıkışında Beyazevler semtinden bindi. Taksiye binerken "Saksıları bagaja koysak devrilir mi?" diye sordu. Zira saksılarda taşıdığı patlayıcı, ısı, nem ve sarsıntıya karşı duyarlıydı. Taksici, "Devrilebilir" deyince bombacı saksıları 2 yanına alarak arka koltuğa oturdu. Yolda önce bir çiçekçiye gittiler ama bombacı nedense saksıları orada süsletmedi. Sonra Ziyapaşa Bulvarı'nda bir başka çiçekçiye gittiler. Burada saksılar süslendikten sonra ilk bombalı saksı, HDP il binasına bırakıldı. Terörist, ilk bombayı Adana HDP'ye bıraktıktan sonra gidiş-dönüş Mersin bileti aldı ve HDP İl Başkanlığı'na ikinci bombalı saksıyı bırakmak üzere bu kente gitti. Eylemci bombayı Mersin HDP binasına bıraktıktan sonra Adana'ya geri döndü. Adana Valiliği'nin yakınındaki bir bölgeden yine taksiye bindi. Bu taksici de teröristin, İstasyon Meydanı'ndan taksiye bindikten sonra Kenan Evren Bulvarı'na gittiğini anlattı. Böylece bombalı saksılar patlamalardan bir gün önce, 17 Mayıs 2015 günü HDP binalarına sokulmuş oldu. Bombalar, patlamalardan yaklaşık 23 saat önce telefon düzeneğine bağlı olarak zaman ayarlı şekilde hazırlanmıştı. HDP Adana il binasına getirilen saksı, çalışanlarca ikinci kattaki Seyhan HDP İlçe Başkanı'nın masasının yanına konuldu. Diğer saksılı bomba da Mersin Silifke Caddesi Alanya İş Merkezi B Blok 2. katta bulunan HDP parti binasına bırakıldı. Bombalar 18 Mayıs günü saat 10.00 sularında patladı. 4 kişi yaralanırken can kaybı meydana gelmedi. 

YABANCI İSTİHBARAT BAĞLANTISI... 

Bombacı henüz Adana ve Mersin HDP İl Başkanlığı'ndaki bombalar patlamadan Gaziantep'e geçti. Burada bir gece yine otelde kaldı. Bombacının son olarak Gaziantep'te Suriye sınırında olduğu tespit edildi. Ve bombacı henüz bombalar patlamadan da Suriye'ye geçti. Teröristin Suriye'ye geçerken yanında eşini de götürdüğü yönünde bir bilgi var. Yetkililerse, HDP binalarını bombalama eyleminin yabancı gizli servis bağlantılı bir eylem olduğunu belirtiyor. 

DHKP-C'DEN SABIKASI ÇIKTI

Bombacı Savaş Yıldız'ın 2007'de DHKP-C terör örgütü adına cebir şiddet veya tehditle mukavemette bulunma suçundan işlem gördüğü de ortaya çıktı. Savaş Yıldız, aynı yıl İstanbul'da yine DHKP-C ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

 

HABERE YORUM KAT