1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDP İçin Pilav Dağıtan CHP'li Başkana Tepki
HDP İçin Pilav Dağıtan CHP'li Başkana Tepki

HDP İçin Pilav Dağıtan CHP'li Başkana Tepki

Dağlıca saldırısında hayatını kaybeden Onbaşı Fatih Duru'nun naaşı, askeri uçakla Çanakkale havaalanına getirildi. Havaalanında bazı vatandaşlar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ve CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'i protesto etti.

09 Eylül 2015 Çarşamba 11:37A+A-

Hakkari'nin Dağlıca mevkiinde Yeşiltaş'tan yola çıkan aracın içerisinde hayatını kaybeden Onbaşı Fatih Duru'nun cenazesi, askeri uçakla Çanakkale'ye getirildi. Çanakkale Havaalanına, askerin yakınları, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, MHP Çanakkale Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da geldi. Duru'nun naşını taşıyan uçak havaalanına inmeden önce, Vali Erkal, Başkan Gökhan, Milletvekili Erkek ve diğer protokol birlikte aprona geldi. Bu esnada, apron dışında bekleyen vatandaşlardan, protesto sesleri yükseldi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a 'Pilav dağıt' diye bağıran vatandaşlar, diğer vatandaşların uyarısıyla sustu.

Duru'nun cenazesi, vatandaşlar eşliğinde havaalanından çıkış yaptı. Bu esnada, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Milletvekili Muharrem Erkek'in bindiği araca, vatandaşlar saldırdı. Araca tekme ve yumruk atan vatandaşlar, polis tarafından uzaklaştırıldı. Ardından araç yoluna devam etti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 7 Haziran seçimlerinin ardından partisinin Çanakkale'de birinci parti olması ve HDP'nin barajı aşması nedeniyle, Cumhuriyet meydanında pilav dağıtmıştı. Çanakkale Belediye Meclisinde, Diyarbakır Sur belediyesiyle olan kardeş kent protokolünün iptali için verilen önerge, CHP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedilmişti. CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise, geçtiğimiz hafta içerisinde Mardin'de, “Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun" sözleriyle tepki toplamıştı.

İHA

HABERE YORUM KAT