1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT’den İki Köy Okuluna Destek
HBT’den İki Köy Okuluna Destek

HBT’den İki Köy Okuluna Destek

MŞÜ Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu, başlattığı “Çocuklar Üşümesin” ve “Üniversiteden Köye Uzanan Kardeşlik Eli” projeleri kapsamında köy okullarında okuyan çocuklara; kitap, kırtasiye, giysi ve botlardan oluşan çeşitli hediyeler dağıtmaya devam ediy

18 Kasım 2019 Pazartesi 16:43A+A-

Bu kapsamda topluluk gönüllüleri öğrencilerin, hayırseverlerin ve İyi Kalpli Ellerin katkılarıyla Pınarüstü Köyü İlkokulunda okuyan  çocuklara kitap, kırtasiye ve botlardan oluşan hediyeler dağıttılar.

Topluluk gönüllüleri ayrıca Karakale ilk ve ortaokullarına da temizlik malzemesi ve kırtasiye desteğinde bulundu.

Etkinliğe Hayırda Buluşanlar Topluluğu Akademik Danışmanı Hatip Erdoğmuş, Korkut İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nedim Öner ve topluluk gönüllüleri katıldı.

Topluluk gönüllülerinden Rabia Ağkan yaptıkları etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Topluluk olarak amacımız bu gibi etkinliklerle ihtiyaç sahibi ailelere, köylerde okuyan çocuklara maddi ve manevi yönden yanlarında olduğumuzu hissettirmek, elimizden geldiği kadarıyla onlara el uzatmak... Ben üç yıldır bu topluluğun içindeyim bazen diyorumki  keşke daha önce tanışabilseydim bu toplulukla çünkü topluluk aracılığıyla Muştaki bir çok köy okuluna kitap, kırtasiye, bot, mont yardiminda bulunarak çocuklarla güzel vakitler geçirme fırsatı buluyoruz. Bazen de bir ihtiyaç sahibi ailenin kapısını çalarak karınca kararınca imkanımızla bir koliyi doldurup onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz… Özelikle köy okullarında o çocukların yüzündeki gülümsemeyi görmek benim için paha biçilemez bir an, biz sadece onlara yardımda bulunmuyoruz ordaki çocuklarla zaman da geçiriyoruz. Bu etkinliklerin  en sevdiğim yanı ordaki çocuklarla sohbet etme, oyunlar oynama imkanını bulmamızdır. Çocuklara dağıttığımız balonlarla eğlenmek ve okul bahçesinde onlarla oynamak… Üç yıldır iyiliği, merhameti ve paylaşmayı yaymaya çalışıyoruz. Hayırseverler de bizlere maddi yardımlarda bulunarak yanımızda olduklarını göstermeleri bizleri daha çok heveslendiriyor. Topluluk olarak sürekli söylüyoruz, “Biriktirdiğimiz değil paylaştığımız bizimdir. Bugün Pınarüstünde okuyan çocuklara kitap, kırtasiye ve bot desteğinde bulunduktan sonra temizlik malzemesi ihtiyacı olan Karakale köyündeki ilk ve ortaokullarına temizlik malzemesi ve kırtasiye desteğinde bulunduk. Katkı sunanlara, Üniversitemize, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz. ”

a595b87e-c768-47ac-9cec-385159f70cec.jpg

b9f2174f-d426-4945-9678-6f4b9872bc54.jpg

bfb7f9b1-6cfd-49b6-abce-cb6c3a47c3b0.jpg

img-20191115-wa0071.jpg

thumbnail_20191115_094723.jpg

HABERE YORUM KAT