1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT Varto’daki Minik Kalpleri Isıttı
HBT Varto’daki Minik Kalpleri Isıttı

HBT Varto’daki Minik Kalpleri Isıttı

Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu gönüllüleri Varto Aşağı Hacıbey Köyü İlkokulunda okuyan  çocuklara kitap, kırtasiye, atkı, bere, çorap ve botlardan oluşan çeşitli hediyeler dağıttı.

27 Aralık 2019 Cuma 15:31A+A-

MŞÜ Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu, başlattığı “Çocuklar Üşümesin” ve “Üniversiteden Köye Uzanan Kardeşlik Eli” projeleri kapsamında köy okullarında okuyan çocuklara; kitap, kırtasiye, mont, atkı, bere, bot ve giysilerden oluşan çeşitli hediyeler dağıtmaya devam ediyor.

Bu kapsamda topluluk gönüllüleri, öğrencilerin, hayırseverlerin katkılarıyla Varto Aşağı Hacıbey Köyü İlkokulunda okuyan çocuklara kitap, kırtasiye, atkı, bere, çorap ve botlardan oluşan çeşitli hediyeler dağıttılar.

Etkinliğe Hayırda Buluşanlar Topluluğu Akademik Danışmanı Hatip Erdoğmuş ve topluluk gönüllüleri katıldı.

Topluluk gönüllülerinden Sosyal Programlar MYO öğrencisi Mizgin IŞIK şunları paylaştı: “Hayırda Buluşanlar Topluluğu sayesinde bir çok okula gittim. Ve sevginin paylaştıkça çoğaldığına, iyi kalpli insanlar oldukça dünyanın güzelleştiğine inanıyorum, yaptığımız yardım çalışmalarında da buna şahit oldum. Küçük hediyeleşmelerin büyük mutluluklara vesile olduğunu gördüm. Uzak diyarlardan tanımadığımız abla ve teyzelerin gönderdiği el örgüsü atkı ve berelerin mesafeleri ortadan kaldırdığına, ortak bir duyguya sebep olduğunu gördüm. Arkadaşlarımın kendi harçlıklarının bereketlenip ne kadar da çok kişiye ulaştığına, ne kadar büyük mutluluklara yol açtığına şahit oldum. Tabii ki bu etkinliğin benim için apayrı bir yeri daha vardı. Kendi köyüme, okuduğum okula  yardım götürmek, hediyeler dağıtmak bambaşka bir duygu, beni alıp çocukluğuma, oturduğum o sıralara götürdü.  Bu gibi etkinliklerin çocukların zihinlerinde önemli olumlu etkiler yaratmakta. Şimdiden hediyeleşme, yardımlaşma, iyilikte bulunmanın önemini kavrayan çocuklar, büyüdüklerinde aynı duyguları başkalarına yaşatacaklarına inanıyorum. Bu duygularla bizlere desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim, onlar bizlere destek oldukça bizler de daha çok çocuğa ulaşabilme imkanını buluruz. Bize kalan da biriktirdiğimiz değil paylaştığımızdır.”

0cf0be77-98a4-473e-9678-296e0e19bee3.jpg

50d31398-d3b6-4fe2-ba94-c97e440d7c3c.jpg

e9d230cd-bea2-42b7-9eab-b200c7b83cf4.jpg

ca0f2a87-0b16-4421-8e3c-46591360ba42.jpg

HABERE YORUM KAT