1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT Köyde Okuyan Çocuklara Hediyeler Dağıtmaya Devam Ediyor
HBT Köyde Okuyan Çocuklara Hediyeler Dağıtmaya Devam Ediyor

HBT Köyde Okuyan Çocuklara Hediyeler Dağıtmaya Devam Ediyor

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrenci topluluklarından olan Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT), başlatmış olduğu yardım faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürüyor.

07 Ocak 2019 Pazartesi 17:28A+A-

Topluluğun bu seferki durağı Elçiler Köyü oldu.

Hayırda Buluşanlar Topluluğu; gönüllü öğrencileri ile İyi Kalpli Eller ve hayırseverlerin desteğiyle Elçiler Köyü İlkokulunda okuyan öğrencilere bot, kitap, kırtasiye, eldiven, giysilerden oluşan hediye paketlerini dağıttılar.

Topluluk gönüllülerinden İslami İlimler Fakültesi 1.sınıf öğrencisi Esma Yıldız; “Şehirden Köye Uzanan Kardeşlik Eli” adıyla bu yıl bir kampanya başlattıklarını ve bu kampanya kapsamında köyde okuyan çocuklara; bot, atkı, bere, eldiven, giysi, kırtasiye ve kitap desteğinde bulunduklarını belirtti. Özellikle Muş’ta kış mevsimi çok zor geçtiği için çocukların üşümemesi, okullarına rahat gidip gelmeleri için bot, atkı, bere, eldiven, mont gibi giysilere ağırlık verdiklerini söyleyerek bu yıl gönüllülerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla köy okullarında okuyan yaklaşık 450 öğrenciye “kardeşlik elini” uzattıklarını ve bu sayının daha da artacağını söyledi. Yıldız: ”Yoğun kış şartları içerisinde o masum çocukların sıcacık gülümsemesiyle ısındık. Sevgiyle bakan gözleri ise bizler için enerji kaynağı oldu. Katkılarından dolayı Muş Alparslan Üniversitesine, Muş Belediyesine ve gönüllülerimiz ile hayırseverlerimize çok teşekkür ederiz. Katkı sunanların katkılarıyla inşaallah iyilik yelpazesini daha da genişleterek sürdüreceğiz.” dedi.

Topluluk gönüllüleri, hediye dağıtımından sonra çocuklarla kartopu oynayarak, kızaklarla kayarak güzel vakit geçirdiler.

20190104_115101.jpg

20190104_115803.jpg

img-20190104-wa0068.jpg

screenshot_2019-01-07-11-53-38.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum