1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT, İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım Etmeye Devam Ediyor
HBT, İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım Etmeye Devam Ediyor

HBT, İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım Etmeye Devam Ediyor

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) gönüllüleri, Muş merkezdeki Muratpaşa Mahallesi, Zafer Mahallesi, Sunay Mahallesi ile Kumluca köyündeki  ihtiyaç sahibi ailelere giysi ve gıda yardımında bulundu.

26 Şubat 2018 Pazartesi 12:11A+A-

Topluluğun akademik danışmanı Öğretim Elemanı Hatip Erdoğmuş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Geçtiğimiz aylarda köy okullarında okuyan çocuklarımız için büyük bir yardım çalışmasında bulunduk. Üç ay içinde ihtiyaç sahibi yaklaşık 260 çocuğumuza bot ve mont yardımında bulunduk. Yüzlerce çocuğumuza kırtasiye ve  kitap desteğinde bulunduk. Üç yüzden fazla çocuğumuza İzmir ve İstanbul gibi yerlerde hanımların ördüğü atkı, bere ve eldivenlerden oluşan hediye paketlerini dağıttık. Ve hala adreslerini verdiğimiz okullara atkı ve bereler gönderiliyor. Muş sınırlarının dışına çıkarak farklı illerimizdeki köy okullarına yardımların ulaştırılmasına vesile oluyoruz. Yaptığımız çalışmaları takip eden insanların güvenlerini kazanmamız oldukça önemli. Şu ana kadar Muş’ta 28 köy okuluna yardım elini uzatmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Konuyla ilgili Topluluk Başkanı Nurhan Egin şunları söyledi: “Topluluk olarak yaklaşık iki yıldır tesbit ettiğimiz ailelerimize belirli periyotlarla imkanlarımız doğrultusunda yardımlarda bulunuyoruz. Yaptığımız çalışmalardan haberdar olan birçok insan var, bunlardan bazen bize ihtiyaç sahibi ailelerin olduğu bilgisi geliyor. Bu bilgiler doğrultusunda gönüllülerimizle belirtilen adrese giderek ailenin gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığını tesbit ediyoruz. Daha sonra ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda yardım paketleri hazırlanarak gönüllülerimiz tarafından kendilerine ulaştırılmakta. Gönüllülerimiz sadece yardımı ulaştırmakla değil aynı zamanda aileyle de tanışma imkanı buluyor. Öğrencilerimiz, ailenin kendisiyle, özellikle çocuklarıyla, yakından ilgilenme imkanını bularak onlarla samimi diyaloglar kurarak iyiliğin, paylaşmanın ve yardımlaşmanın verdiği mutluluğu birlikte yaşıyorlar. Bu tür faaliyetlerimizi inşallah belirli periyotlarla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu yardımlarından dolayı hayırseverlerimize ve hayırların ulaşmasını sağlayan gönüllülerimize teşekkür ederiz. Özellikle yaptığımız çalışmalarda sürekli desteğini aldığımız, daima yanımızda olan, bize imkânlarını sunan, toplumsal sorunlara duyarlı üniversitemize Rektörümüzden öğrenci kardeşlerimize kadar  herkese teşekkür ediyoruz. Üniversitemizin idari ve akademik personeli yardımların temin edilmesinde bizlere sürekli destek olmaktalar. Dışardan da bizlere ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardımlar gönderilmekte. En son geçen hafta Tokat’taki bir İmam Hatip Lisesinden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 10 koli elbise gönderildi. Hep söylüyoruz ‘Biriktirdiğimiz değil paylaştığımız bizimdir.’ Evet bize kalan sadece verdiklerimizdir.” dedi.

20180225_163045.jpg

20180225_165537.jpg

whatsapp-image-2018-02-20-at-20.04.24-(1).jpg

whatsapp-image-2018-02-20-at-20.04.24-(2).jpg

whatsapp-image-2018-02-20-at-20.04.24.jpg

whatsapp-image-2018-02-25-at-19.51.55.jpg

whatsapp-image-2018-02-25-at-19.51.56.jpg

whatsapp-image-2018-02-25-at-19.51.57.jpg

HABERE YORUM KAT