1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT Gönüllüleri İftarda Buluştu
HBT Gönüllüleri İftarda Buluştu

HBT Gönüllüleri İftarda Buluştu

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu Muş Belediyesinin katkılarıyla iftar programı düzenledi.

19 Mayıs 2019 Pazar 15:55A+A-

İftar programında, bu yıl düzenledikleri kurs ve atölye çalışmalarına düzenli katılım sağlayan 110 öğrenciye katılım belgeleri, bu yıl mezun olan 23 gönüllüsü ile katkı sağlayan hocalara plaket takdiminde bulunuldu.

Yoğun katılımın olduğu programa Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu ve üniversiteden hocalar da katıldı. Sunuculuğunu Esra Ölç'ün yaptığı program İlyas Sayım Hocanın Kur'anı Kerim tilavetiyle başladı. Sonrasında Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Hatip Erdoğmuş selamlama konuşmasını yaptı.

Erdoğmuş sözlerine katılım belgesini alanları ve bu yıl mezun olan gönüllüleri tebrik ederek başladı. Topluluk olarak bu yıl oldukça bereketli bir yıl geçirdiklerini, üniversitede düzenledikleri 8 kurs ve atölye çalışmasının yanında, üç konferans düzenlediklerini ve 20'ye yakın köy okuluna gittiklerini söyledi. Şimdiye kadar 40'tan fazla köy okuluna gittiklerini ve 7 binden fazla çocuğa dokunduklarını, ayrıca Muş'ta 25 aileye de düzenli yardımlar ulaştırdıklarını söyleyerek katkı sunan hayırseverlere, üniversiteye, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Muş Belediyesi ve tüm gönüllülerine teşekkür ettiğini söyledi.

Daha sonra Topluluk Başkanı Nurhan Egin konuştu. Egin:  "Öncelikle mübarek Ramazanımızı tebrik eder, bize hayırlar getirmesini dilerim. Bu sene de dolu dolu geçen etkinlik dönemimizin son demlerindeyiz. Siz katkı sağlayan, emek veren, aramızda bulunarak hayırla iştigal eden tüm gönüllülerimizden  Allah razı olsun. Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak yıllardır süren yoğun çalışmalarımız ile çok sayıda öğrenci kardeşimize ulaşmak nasip oldu. Sizleri hayra davet etmek, güzelliklere, iyiliklere çağırmak için bizleri vesile kılan Allah'a hamd olsun. Bizlere öncülük eden, yol gösteren, derdimizle dertlenen, ihtiyaç sahibi ailelerle, köy okullarında bizi bekleyen küçük kardeşlerimizle hemhal olan Topluluk Danışmanımız Sayın Hatip Erdoğmuş Hocamıza teşekkürü borç biliriz. Biz topluluk olarak hep şuna inandık, derslerde başarılı olmak, iyi bir ortalama ile mezun olmak, iyi yerlere atanmak mühim fakat aldığınız yüksek bir not, umutla sizi bekleyen bir çocuğun tebessümü kadar sizi mutlu etmez.  Biz istedik ki genç kardeşlerimiz asıl mutluluk ile tanışsın ve yaradılış gayesinin bilinci ile önceliklerini belirlesin. Bu minvalde yıllardır birçok çalışma gerçekleştirdik elhamdülillah. İhtiyaç sahibi ailelere ulaştık, çok sayıda köy okulunda kardeşlerimizle güldük, eğlendik, hediyelerini verdik, yaptığımız konferanslarla genç dimağlara serpilen tohumları seyrettik, makale analizleri, İngilizce, Arapça dersleri, kitap tahlilleri, fikrî okumalar ile kardeşlerimizin kendini geliştirebileceği olanaklar sunduk. Sadece öğrencilik hayatında değil, mezuniyet sonrası hayatında etkili olacak çalışmalar ile hayatının rotasını belirleyeceği yön tabelaları bıraktık. Biriktirdiğiniz değil paylaştığınız sizindir diyerek belki de en çok mutluluğu paylaştık. Bu niyetle attığımız adımların hayırlara ulaşmasını, yeni hayır kapılarının açılmasını yüce Allah'tan niyaz ederim. Mezun olacak arkadaşlara, bundan sonraki hayatlarında muvaffakiyetler diler, ömürlerinin hayırla geçmesini dilerim. Bu akşamki birlikteliğimizin de daim olması ümidiyle, Allah'a emanet olun." Dedi.

Egin'den sonra Muş Belediye Başkanı Feyat Asya kürsüye davet edildi. Asya; "Biriktirdiğimiz değil paylaştığımız bizimdir" sloganıyla yola çıkan Hayırda Buluşanlar Topluluğunu yaptıkları bu hayırlı işlerden dolayı tebrik ettiğini, kendilerine katkı sunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek bundan sonra da desteklerini sürdüreceklerini söylediği konuşmasının sonunda Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Hatip Erdoğmuş Asya'ya katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Program, topluluğun çalışmalarına katkı sunan hocalara, mezunlara plaket takdimi ile katılım belgeleri dağıtımıyla sona erdi.

 

3-118.jpg

img-20190519-wa0007.jpg

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT