1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. HBT Gönüllüleri Hayırda Buluşmaya Devam Ediyor
HBT Gönüllüleri Hayırda Buluşmaya Devam Ediyor

HBT Gönüllüleri Hayırda Buluşmaya Devam Ediyor

MŞÜ Hayırda Buluşanlar Topluluğu Muş’ta ihtiyaç sahibi öğrenci ile ailelere ev eşyası, giysi ve gıda yardımında bulundu.

14 Nisan 2018 Cumartesi 20:34A+A-

MŞÜ Hayırda Buluşanlar Topluluğu Muş merkezde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ev eşyası, giysi ve gıda yardımında bulundu. Ayrıca Tandoğan Köyü Çay İlkokulunda okuyan öğrencilere de yardım faaliyetinde bulunup onlara çeşitli hediyeler dağıttı. Zafer Mahallesi ve Murat Paşa Mahallerinde oturan ailelerin ihtiyaçlarını tesbit eden topluluk gönüllüleri bu eksikliklerin giderilmesi için çalışmalara başladı. Hayırsever vatandaşların da katkılarıyla ailelerin bu ihtiyaçlarına hemen cevap verildiğini söyleyen Topluluk Danışmanı Hatip Erdoğmuş konuyla ilgili şunları paylaştı: "Yaklaşık iki yıldır tesbit edip yardım ulaştırmaya çalıştığımız 11 ailemiz var, bunların dışında da bazen bize bilgileri ulaştırılan aileler de oluyor. Bu aileleri gönüllülerimiz ziyaret ederek ihtiyaçlarını yerinde tesbit edip hemen yolu koyuluyorlar. Özellikle bu işlere koşturanların öğrencilerimizin oluşu bizi çok mutlu ediyor. Öğrencilerimizin harçlıklarından kısarak ihtiyaç sahiplerine ayırmaları oldukça erdemli bir tutum. Bunun yanında çevremizdeki insanların duyarlılığı, üniversite personelimizin katkıları bu çalışmaları yapmamıza ve daha çok kişiye ulaşmamıza imkan sağlamakta."

Topluluk gönüllüleri, Tandoğan köyündeki çocukları mutlu etmek için de Çay İlkokulunu ziyaret etti.  İhtiyaç sahibi 30 çocuğa İyi Kalpli Eller grubunun katkılarıyla spor ayakkabı dağıtıldı. Kocaeli Başiskele Anadolu Lisesinin öğrencileri tarafından toplanıp gönderilen kitap ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Bunların yanında topluluk gönüllüleri tarafından çocuklara diş macunu, diş fırçası, kalem, silgi, kalemtraş, resim boyaları ve balonlar hediye edildi. Hediye dağıtımından sonra topluluk gönüllüleri ile çocuklar birlikte sohbet edip güzel vakit geçirdiler. Yardım dağıtımına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu ve Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Hatip Erdoğmuş da katıldı. Metin Aksu, HBT gönüllülerini faaliyetlerinden dolayı tebrik ederek bu faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini vurgulayıp her zaman desteklerini sürdüreceklerini belirterek hayırsever vatandaşlara da teşekkür etti.

Topluluk gönüllülerinden DilanKandemir duygularını şu şekilde paylaştı: "Bugün yine minik kalplerin mutluluğunu seyrettik. Yüzlerindeki masumiyeti, kalplerindeki tatlı heyecanı bizler de yüreğimizde hissettik. Onlara verilen hediyelerin yüreklerinde açtığı büyük mutluluklara şahit olduk. Bizlere gitmememizi biraz daha onlarla vakit geçirmemizi istemeleri, mutluluklarını, sevinçlerini bizimle paylaşmaları, yaptığımız işin aslında onlar için ne kadar da değerli olduğunu gördük. Çocuklar mutlu oldukça bizim de mutlu olacağımıza bir daha şahit oldum."

Topluluk gönüllülerinden Sena Zorlu da: "Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak uzun zamandır gerçekleştirdiğimiz köy okulları ziyaretleri bize nefes alacak bir alan oluşturdu. Bugün Tandoğan çay ilkokuluna yardımlarımızı ulaştırdık. Hayatın hengamesinde gözden kaçırdığımız hayatları fark etme imkanı sundu bize bu çalışmamız. Birlikte yaşadığımız bu dünyada insanlar olarak hepimiz birbirimizden mesulüz. Kışın çetin geçtiği şehrimizde üşüyerek, yırtık ayakkabılarla okula gitmeye çalışan minik kardeşlerimizden de okuma aşkıyla çırpınan fakat kendisine ait bir kitabı bile olmayan kardeşlerimizden de mesulüz. Allah'ın bize bahşettiği bunca nimeti, imkanı başka kardeşlerimizle paylaşabilmeliyiz. İyiliği, merhameti, paylaşmayı aramızda yaymalıyız. Ulaştığımız her bir çocuk aynı zamanda bizim de gönlümüze dokunuyor, yaşadığımızı hatırlatıyor bize. Onların gözlerindeki o mutluluk ışığı bizim içimizi ısıtıyor, yolumuzu aydınlatıyor, yarınlarımızın sermayesi olan bu çocuklarımıza daha fazla zaman ayırabilmeliyiz. Bu çalışmalar bize her seferinde güzelliği, hayrı bize nasip ettiği için Allah'a şükretmemize vesile oluyor. Bu çalışmaları yapmamıza yardımcı olan herkese çok teşekkür ederiz".

hbt_20180416_01.jpg

hbt_20180416_02.jpg

hbt_20180416_03.jpg

hbt_20180416_04.jpg

hbt_20180416_05.jpg

hbt_20180416_06.jpg

hbt_20180416_07.jpg

hbt_20180416_08.jpg

hbt_20180416_09.jpg

hbt_20180416_10.jpg

hbt_20180416_11.jpg

hbt_20180416_12.jpg

hbt_20180416_13.jpg

hbt_20180416_14.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum