1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hayvanlara İşkenceyi Dindar Aile Çocukları Yapıyormuş!
Hayvanlara İşkenceyi Dindar Aile Çocukları Yapıyormuş!

Hayvanlara İşkenceyi Dindar Aile Çocukları Yapıyormuş!

Sefa Saygılı, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş’ın hayvanlara işkence ile dindar aile çocukları arasında kurduğu bağı eleştirdiği yazısında, Yavaş’ın yaklaşımının açık bir küstahlık olduğunun altını çiziyor.

26 Ocak 2019 Cumartesi 15:31A+A-

Sefa Saygılı’nın Yeni Akit’te yayımlanan “Mansur Yavaş ve dindar aile çocukları” başlıklı yazısının konuyla alakalı kısmı şöyle:

Bu sütunları takip edenler bilir, mecbur kalmadıkça siyasi konulara girmem. Daha çok kendi alanımla ilgili yazmaya gayret ederim. Ancak şu haberi duyunca, siyasi değerlendirme olarak değil de kendi uzmanlığım yönünden isyan etmemek elde değil.

Önce habere bakalım:

Seçim vaatlerini açıklamak amacıyla Halk TV’de konuşan Mansur Yavaş, tepkilere neden olacak bir söylemde bulunmuş.

Yavaş, son yıllarda sıkça gündeme gelen sokak hayvanlarının katledilmesi ve işkence edilmesi olaylarından, dindar aileleri sorumlu tutarak şu ifadeleri kullanmış:

“Bu olaylara dini yönden bakan insanlar, hem derler ki ‘Allah’ın yarattığı hiçbir varlık sebepsiz değil’ ama bakarsınız, bu tür söylemlerde bulunanların çocukları bunları yapıyor.”

Hayvanlara işkenceyi dindar aile çocukları mı yapıyor?

Sayın Yavaş’ın böyle bir kanaate nasıl vardığını anlamak mümkün değil. Aksine dindar olan atalarımızın sokak hayvanları hatta dağda yaşayan yabani hayvanlar için bile vakıflar kurduklarını, kışın zor şartlarda hayatta kalmaları için yiyecek ve içecek verdikleri gerçek.

Hayvanlara eziyet yapmanın daha çok kişilik yapısıyla ilgisi olduğunu biliyoruz. Antisosyal dediğimiz psikopatlar gözlerini kırpmadan ev hayvanlarına işkence yapabilmektedirler. Ancak dindar insanlar ve dindar aile çocuklarının bu konuda oldukça hassas olduklarını söyleyebiliriz.

Kısacası Sayın Mansur Yavaş’ın bu iddiası iftiradır, yalandır, gerçeğe aykırıdır. İddiasına dayanak olan yapılmış araştırma varsa bir an önce açıklamalıdır.

Akla; Sayın Yavaş’ın aday olduğu CHP’nin gözüne girmek için böyle bir saçmalama içine girdiği gelmektedir. Bunun ters tepeceğini, dindar ailelere iftira atmanın ona oy ve sempati getirmeyeceğini hatırlatalım.

Ankaralıların da böyle bir kişiyi başkan seçmemelerini temenni ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum