1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hayvan lobisi savunmadan taarruza geçti!
Hayvan lobisi savunmadan taarruza geçti!

Hayvan lobisi savunmadan taarruza geçti!

Gaziantep'te site içerisinde beslenen yasaklı köpekler listesindeki pitbullun saldırarak yaraladığı Asiye'ye ve ailesine karşı hayvan haklarını savunduklarını iddia eden dernekler dava açacaklar!

27 Aralık 2021 Pazartesi 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Hayvanların insanlardan daha değerli kabul edilmeye başlandığı modern dünyada sahipli, sahipsiz hayvanların insanlara saldırması kimileri için sorun teşkil etmiyor. 

Pitbulların saldırısı sonucu ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye hastanede yaşam mücadelesi verirken, Sohayko Derneği aileden şikayetçi olacaklarını açıkladı.

Dernek, STK'lar ve kendilerini takip edenlerden Asiye'nin ailesi için şikayetçi olunması çağrısında bulundu. Dernek, Asiye'nin ailesinin vahşi ve yasaklı bir hayvana karşı Asiye'yi korumaması üzerinden şikayetçi olunacağını belirtti. 

Sohayko adlı derneğin sosyal medya açıklamalarında, Asiye'nin köpekle daha önce çekildiği fotoğrafları olduğu belirtilerek, aileden şikayetçi olunması gerektiği ifade edildi.

Binlerce sahipsiz sokak köpeğinin barınaklara kapatılmasına neden olduğu için Asiye'nin ailesinden şikayetçi olacaklarını duyuran hayvan hakları savunucularının, insan haklarına karşı vurdumduymaz tavırlar sergilemesi dikkat çekiyor. 

 

sohayko.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum