1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hayvan hakları zırvasına esir edilen insanlık
Hayvan hakları zırvasına esir edilen insanlık

Hayvan hakları zırvasına esir edilen insanlık

Her geçen gün bir başka insanın canını yakan hayvanlara karşı tek bir kelime söylemenin suç sayıldığı bir dönemden geçiyoruz.

23 Aralık 2021 Perşembe 13:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Son olarak Gaziantep'te yaşanan ve pitbull cinsi bir köpeğin dört yaşındaki bir kız çocuğunu ağır yaraladığı olay hayvan hakları sapkınlığının ne boyutlarda zarara sebep olduğunu gösteriyor.

Köpekten korkan bir insanın "hoşt" demesinin dahi yasaklanmaya çalışıldığı bir ortamda günden güne hoyratlaşan hayvan sahipleri, hayvanlarının insan ve çevreye verdiği zarar konusunda hiçbir eleştiri kabul etmiyorlar.

Apartmanların ortak kullanım alanlarında kedi besleyen, bahçesine köpek bağlayan, insanların kapılarına mama ve su koyan "hayvan severler" diğer insanların rahatsız olması durumunda toplumsal linçe kalkışıyorlar. Mama ve su kabı ve dolayısıyla etrafta oluşan hayvan varlığı kirliliğe, kokuya ve hatta hastalıklara sebep olabilir. Ayrıca bu hayvanların zaman zaman ölüme varan sıkıntılara sebep verdiği çok açık.

İnsanlar burunlarının dibinde köpeklerle yaşamak zorunda değiller. Hayvanlara şiddeti meşrulaştırmıyoruz fakat bir başkasının da gözümüze kedi veya köpek sokması da doğru değil.

Hayvan hakları saçmalığının tekrar tekrar gözden geçirilmesi insanın insan kalabilmesi ve can güvenliği açısından kritik önem arz ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum