1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Site içerisinde beslendiği iddia edilen pitbull dehşet saçtı
Site içerisinde beslendiği iddia edilen pitbull dehşet saçtı

Site içerisinde beslendiği iddia edilen pitbull dehşet saçtı

Gaziantep'te bir sitenin bahçesinde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki kız çocuğu ağır yaralandı. Büyük bir sorumsuzluğun olduğu olayda yaralanan kız çocuğuna saldıran pitbulların akıbeti merak ediliyor.

23 Aralık 2021 Perşembe 11:19A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz gün ve aylarda başıboş sokak köpek saldırıları nedeniyle birçok insan yaralanmış bir çocuk da yetkililer defalarca uyarılmalarına ve sorumluluk alma çağrılarına karşın gerekli önlemleri almayınca sokak köpekleri tarafından parçalanarak öldürülmüş ancak olay medyaya yansıyınca ilgili belediye harekete geçme sözü vermişti.

Dün de Gaziantep’te benzer bir olay yaşandı. Ancak bu defa başıboş sokak köpekleri değil site içerisinde beslenen pitbull cinsi köpekler bir çocuğu öldürmeye çalıştı. Olay anı kameralara yansırken başıboş ve site içerisinde beslenen köpeklerle ilgili nasıl bir karar alınacağı merak ediliyor.

İddiaya göre, bir sitenin bahçesindeki basketbol sahasında oyun oynayan 4 yaşındaki A.A., iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Saldırı esnasında köpekler, talihsiz çocuğu yüzünden ve göğüs kısmından ısırdı. Ağır yaralanan çocuk, köpeğin dişlerinden zor kurtarılırken, çocuğun hayati tehlikesi olduğu ve psikolojik travma geçirdiği ifade edildi.

 

 

Soğuk kış ayları ile beraber sokak köpeklerinin çeteleşmeye başladığı, kedi gibi diğer sokak hayvanları daha sık parçalamaya başladığı, her köşe başında onlara mama vermek için sıraya girenler nedeniyle hayvanların daha sık ürediği ve kontrolden çıktığı düşünülüyor. Beslenmesi yasaklı olan hayvanların -pitbullar da buna dahil- ise denetimsizlik ve umursamazlık nedeniyle hala birçok kişi tarafından beslendiği ortaya çıkıyor. 

HABERE YORUM KAT

12 Yorum