1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hayırda Buluşanlar Topluluğundan Ramazan Yardımı
Hayırda Buluşanlar Topluluğundan Ramazan Yardımı

Hayırda Buluşanlar Topluluğundan Ramazan Yardımı

Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT), ihtiyaç sahibi aileler için Ramazan kolisi ve nakit desteğini sürdürüyor.

13 Mayıs 2020 Çarşamba 12:16A+A-

Yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT), Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi aileler için Ramazan kolisi ve nakit desteğini sürdürüyor. Topluluk Ramazan ayı boyunca bugüne kadar 140 aileye Ramazan Kolisi ve 20 aileye de nakit yardımında bulundu.

Topluluk Başkanı Hacer Elitaş: "Ülkemizde yeni tip koronavirüs ( covid 19)'un görülmesi ve yayılmaya başlamasıyla bizler Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak yardım faaliyetlerimizi daha sıkı ve daha hızlı bir şekilde devam ettirmeye başladık. Ramazan ayının başlamasıyla hayırseverlerin ve gönüllülerimizin destekleriyle yardım çalışmalarımız bereketli bir hal aldı. Özellikle Ramazan ayında koronavirüsün de etkisiyle işsiz kalan, sokağa çıkamayan ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıp bir nebze de olsa onlara destek olmaya çalışıyoruz.Bu çerçevede Muş Merkez, ilçeleri, köyleri, beldeleri başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere 140 adet gıda kolisi, yaklaşık 20.000 TL nakdi yardım ve yaklaşık bin adet de  maske dağıtımını gerçekleştirdik.

İyiliğin ve paylaşmanın hakim olması için kardeşlik bilinciyle nerede olursa olsun muhtaç insanlara ihtiyaç duydukları yardımları ulaştırmaya devam ediyoruz. Daha çok aileye ulaşabilmemiz için hayırseverlerimizin desteklerine ihtiyacımız var, destekler sayesinde daha çok ailenin evine gıda ve nakit desteğini  ulaştırmış olacağız, kirasını, faturalarını ödemekte sıkıntı çeken birçok ailemiz var. Bugüne kadar bize destek olan üniversitemizin tüm personel ve öğrencilerime, hayırseverlerimize teşekkür ederiz, Allah razı olsun inşaallah."

b-002.jpg

Topluluk gönüllülerinden İrem Fırat: "Gayeleri Allah rızasını kazanmak olan ve nihayetinde her türlü ihtiyaç sahibine yardım etmek için bu yola koyulan bizler sizlerin destekleriyle bu yolculuğumuzu sürdüreceğiz inşaallah.

Bildiginiz üzere olağanüstü bir durumdayız. Virüsten etkilenen binlerce hatta milyonlarca kişi oldu. Bu durumda işten çıkarılıp işsiz kalan bir çok insanımız oldu. Evine ekmek götüremeyen, kirasını ödeyemeyen, geçim sıkıntısı yaşayan bir sürü ailemiz var etrafımızda. Bunlar bu sıkıntılı süreci atlatabilmek için sizden kendilerine uzatılacak bir yardım elini bekliyorlar. Mübarek Ramazan ayındayız. Bu ayın  apayrı bir bereketi  ve rahmeti vardır. Saygının, sevginin, dayanışmanın, yardımlaşmanın arttığı bir aydır. Nefsimizi  her türlü kötülüklerden arındırdığımız bu ayda, soframızı birlikte paylaşamasak da soframıza gelen nimetleri kardeşlerimizle paylaşabiliriz. Gerçek ve şeffaf olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız faaliyetleri sizlerle de paylaşmaya gayret ediyoruz. Bizler sizlerle  iyilik yolunda kocaman bir aile olduğumuzu düşünüyorum. Umarım sizlerin destekleriyle yapılan çalışmalar daha fazla aileye ulaşır. Her zaman dediğimiz gibi "Biriktirdiğimiz değil paylaştığımız bizimdir; rızkımız paylaştıkça çoğalır diyerek herkese hayırlı Ramazanlar diliyoruz. "

h-003.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum