1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hayırda Buluşanlar Topluluğu Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor
Hayırda Buluşanlar Topluluğu Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Hayırda Buluşanlar Topluluğu Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) gönüllüleri Muş Belediyesi Hayvan Barınağına bir etkinlik gerçekleştirdi.

03 Mart 2018 Cumartesi 15:17A+A-

Topluluk gönüllüleri daha önce de şehir merkezinde bir stant açarak sokakta yaşayan hayvanlara karşı duyarlılık oluşturmak, halkın daha duyarlı olması için broşür çalışmaları yaparak farkındalık uyandırmaya çalışmıştı. Bu sefer topluluk gönüllüleri barınakta yaşayan hayvanlar hakkında yetkililerden bilgi almak ve hayvanların yaşam koşullarını yerinde görmek amacıyla barınağa bir gezi düzenlediler. Yetkililerden ordaki hayvanların bakımı hakkında bilgi alan topluluk gönüllüleri beraberinde getirdikleri 9 torba kuru mama ve 30 litre sütü yetkililere teslim ettiler. Gönüllüler yetkililerden aldıkları bilgiler doğrultusunda barınaktaki hayvanları kendi elleriyle beslediler.

Konuyla ilgili topluluk gönüllüsü İslami İlimler Fakültesi Hazırlık sınıfı öğrencisi Derya Fırat şunları söyledi:” Toplumumuzun gereken özeni gösterme yetersiz kaldığı, hayvanlarında bazı haklara sahip olduklarını, çevremizde yaşayan hayvanların problemine dikkat çekmek için, farkındalık oluşturmak dikkat çekmek adına üniversitedeki arkadaşlarımızla hayvan bakım evine ziyarette bulunmak istedik.  

Hayvan hakları konusu ne yazık ki toplumumuzda da derin yaraların ve sarsıcı gerçeklerin olduğu bir mevzu. Kimisi sadece sahiplendiği hayvanı düşünür, kimisi hiçbir hakkı olamaz düşüncesiyle meseleye bakar, kimileri de hayvanlardan faydalandıktan sonra artık işine yaramayacağını düşünerek onu dışarıya atar. Bu konuda kimi insanlar, özellikle gücünden faydalanılan at, eşek, katır gibi hayvanların, yaşlandıkları ya da sağlık sorunları oluştuğunda kışın onları dışarıya salarak soğuktan ya da açlıktan ölmelerine neden olmaktalar. Kimisi de spekülatif bir şekilde konuyu insan haklarıyla kıyaslamaya getirerek önemsizleştirir. Hukuksal olarak bakıldığında aslında onların da birçok hakka sahip olduklarını bilmemiz gerekir. Bu haklarının gözardı edilmesi söz konusu olamaz, bu durum gerek sokaklardaki hayvanlar gerekse bakım evlerinde ya da evde beslediğimiz tüm hayvanlar için geçerli.

Belediyemizin Hayvan Bakımevini açması oldukça önemli, hayvanların kendilerini güvende hissettikleri, karınlarını doyurduklar önemli bir merkez. Ama burda da bazı eksikliklerin olduğunu ziyaretimiz esnasında gördük. Örneğin Bakımevinde hayvanların tedavisi için olması gereken malzemelerin yetersizliği, ısı problemi gibi eksiklikler var. İnşaallah en kısa zamanda bunlar da giderilecek. Belediyelerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, ilgili tüm yapıların hayvanlar konusunda halkın bilinçlendirilmesi için özel ve titiz çalışmalar yapması gerekir. Halka onların da birer can olduklarını, haram olmadıkları anlatılmalı konuyla ilgili toplantılar, konferanslar düzenlenmeli, broşürler dağıtılmalı ilgili kurumlar aralarında işbirliğine gitmeli. Belirli yerlere beslenme odakları kurulmalı. Halk bilinçlensin, önyargı kalksın bizler üniversite öğrencileri olarak elimizden gelen her şeyi gönüllü olarak yapmaya hazırız ,bir an önce harekete geçmek gerekiyor, duyarlı olalım, elimizden gelenden daha fazlasını yapmaya çalışalım. Müslümanın kalbi, insanlara ve diğer canlılara karşı sevgi ve şefkat duyguları ile doludur. Kimseyi incitmez. İhtiyaç sahiplerine yardımda bulunur. Böyle olan kimseye Allah (c.c) da merhamet eder. Rasulullah (sav) sadece insanlara değil ,bütün canlılara karşı merhametli olmamızı istemiştir. Bir hadis-i şerifte "Merhametli olanlara Rahman olan Allah merhamet eder, yerde olanlara da merhametli olun ki gökte olanlar da  size Rahmet ,Merhamet etsin" buyurmuştur.

Bu etkinliğimizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese özellikle üniversitemize çok çok teşekkür ederiz.”

whatsapp-image-2018-03-03-at-13.41.30.jpg

whatsapp-image-2018-03-03-at-13.42.37.jpg

whatsapp-image-2018-03-03-at-13.43.30.jpg

whatsapp-image-2018-03-03-at-13.45.04.jpg

 

HABERE YORUM KAT