1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hayırda Buluşanlar Topluluğu Etkinliklere Başladı
Hayırda Buluşanlar Topluluğu Etkinliklere Başladı

Hayırda Buluşanlar Topluluğu Etkinliklere Başladı

MŞÜ Hayırda Buluşanlar Öğrenci Topluluğu, 2019-2020 Eğitim Öğretim dönemindeki etkinliklerine başladı.

10 Ekim 2019 Perşembe 15:53A+A-

Üniversitede tüm öğrencilere yönelik 5 atölye ve kurs açan HBT, gönüllüleriyle merkeze bağlı Çengilli, Karabey, Düzkarabey ve Yelalan okullarını ziyaret ederek buradaki çocuklara çeşitli hediyeler dağıttılar.

Hayırda Buluşanlar Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr.Gör.Hatip Erdoğmuş konuyla ilgili şunları söyledi:”Bu yıl her yıl olduğu gibi yine öğrencilerimizden topluluğumuza çok yoğun bir teveccüh var. Daha önceki gönüllülerimizin etkinliklere bir an başlama istekleri, azimlerini görünce de çok mutlu oluyoruz. Eğitim öğretim döneminin ilk haftasından çalışmalarımıza başladık. Üniversitemizin külliyesinde gönüllü hocalarımızın katkılarıyla beş atölye, kurs etkinliğini başlattık. Üniversitemizde okuyan tüm öğrencilerimizin ücretsiz faydalanabilecekleri: KPSS Matematik, Makale Analizi, Kürtçe Pratik, Kur’an’ı Anlamaya Doğru ve Çay Kitap Simit kurs ve atölyelerini açtık.

mus1.jpg

Erdoğmuş sözlerine şöyle devam etti: “Üniversiteden Köylere Uzanan Kardeşlik Eli” kampanyası başlattık, bu kampanya kapsamında gönüllülerimizin ve hayırseverlerin katkılarıyla Çengilli, Karabey, Düzkarabey ve Yelalan okullarını ziyaret ederek buradaki çocuklara kırtasiye ve kitaplardan oluşan çeşitli hediyeler dağıttık. Gönüllülerimiz bu okullarımızdaki çocuklarımızla sohbet ederek, çeşitli oyunlar oynayarak güzel vakit geçirdiler. Üniversitedeki öğrencilerimizin köylerde okuyan çocuklarımızla buluşmaları, bir araya gelmeleri, çocuklara hediyeler dağıtmaları çocuklarımızın zihinlerine güzel bir örnekliği de yerleştirmiş oluyorlar; çocuklarımızda iyilik, paylaşmak, yardımlaşmak gibi değerlerin yayılmasına vesile oluyorlar. Ayrıca Muş’ta belirli zamanlarda yardım ettiğimiz ailelerimiz var, imkanlarımız nisbetinde ihtiyaç sahibi bu ailelerimize yardımlarımızı sürdüreceğiz. Her zaman dediğimiz gibi ‘Biriktirdiğimiz değil paylaştığımız bizimdir’ diyoruz. Tüm bunları yapmamızda katkıları olan üniversitemize, hayırseverlerimize, öğrencilerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz.

mus2.jpg

Topluluk gönüllülerinden Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) öğrencisi Zehra Akdeniz, köy okulları ziyaretleriyle ilgili şunları söyledi: “Ben İzmir’de yaşıyorum, topluluk vesilesiyle buradaki köyleri ve yaşam şartlarını da tanıma fırsatını buldum. Elverişsiz coğrafyalarda mini minnacık bedenlerde kocaman yüreklere sahip tomurcukları ve öğretmenlerini ziyaret ettik.  Bölgeler arası farklılıklara yakından şahit olduk. Bu çocukların kalbine dokunup maddi manevi ihtiyaçlarına gidermek her insanın vicdani yükümlülüğü altındadır. Çocukların mutluluğuna vesile olduğum için ben de çok mutlu oldum. Buradaki çocuklarla tanışma, konuşma, oynama fırsatım oldu, onların perde arkasındaki dünyalarını tanımaya çalıştım. Köydeki bir ailenin sofrasına ortak olduk, cana yakın, misafirperver insanlarımız var… İnşallah bundan sonra bu gibi çalışmaları sürdürerek daha fazla tomurcuğun mutluluğuna vesile oluruz.”

mus3.jpg

HABERE YORUM KAT