1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hatay Valiliğinden örnek olacak adım!
Hatay Valiliğinden örnek olacak adım!

Hatay Valiliğinden örnek olacak adım!

Hatay Valiliği ırkçı Belediye Başkanına soruşturma başlattı!

19 Mart 2022 Cumartesi 10:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de her geçen gün olağanlaşan milliyetçi-ırkçı hezeyanlara karşı sonunda resmi makamlardan bir adım geldi. Geçtiğimiz gün verdiği yalan yanlış bilgilerle Hatay’daki Suriyelileri hedef gösteren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında Hatay Valiliği soruşturma başlattı.

İşin özünde buna benzer adımların çok daha öncesinde atılması gerekiyordu. Meclis’teki milletvekillerinden belediye başkanlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede ırkçılık Türkiye’de söylem üstünlüğünü ele geçirdi.

Irkçıların medyada görünür bir şekilde gerçekleştirdikleri dezenformasyona karşın Cumhurbaşkanı dışında hiçbir siyasi açıktan karşı tavır almadığı için şuan toplumsal bir facia ile karşı karşıya kaldık. Mülteci düşmanlığı geniş toplumsal kesimlere sirayet etti!

Kemal Kılıçdaroğlu gibi popülist siyasetçiler ve onun partisinin Bolu, Hatay gibi belediye başkanları ırkçı yalanlarla yükselen milliyetçi dalgayı oya çevirmek istiyorlar. Bu bağlamda nefret dilinin siyasi malzeme olmasının önüne geçmek için Hatay Valiliğinin başlattığı soruşturma geç de olsa önemli bir adım!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum