1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hastane vurup işlediği cürmü savunan tek ülke!
Hastane vurup işlediği cürmü savunan tek ülke!

Hastane vurup işlediği cürmü savunan tek ülke!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Mariupol’de bir kadın doğum hastanesine gerçekleştirilen saldırıyı savundu!

11 Mart 2022 Cuma 10:54A+A-

HAKSÖZ HABER

Euronews’in aktardığına göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın güneyindeki Mariupol'da saldırıya uğrayan doğum hastanesinin "milliyetçiler için askeri üs olarak hizmet verdiğini" iddia etti. Rus kuvvetleri, liman kentindeki hava saldırısında bir doğum hastanesini vurdu. Saldırıda biri çocuk 3 kişi hayatını kaybetti, en az 17 kişi yaralandı.

Hastanenin askeri üs olmasının ötesinde içinde hamile kadınların bulunmadığını da öne süren Lavrov’un yanı sıra Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova ise Rus güçlerinin Mariupol'daki çocuk hastanesini bombaladığına ilişkin iddianın sahte olduğunu ve bunun "bilgi terörü" anlamına geldiğini kaydetti.

Birbirine zıt açıklamalar yapan Rus yetkililerin anlaşılan o ki kendi içlerinden bir “bilgi terörü” yaşıyorlar. Daha önce Suriye’de defalarca hastaneleri bombalayan Rusya’nın Ukrayna’da aynısını yapmayacağını kim söyleyebilir!

Zalim ABD bile bir yeri bombalamasının ardından sivil ölümler hakkında rapor hazırlayıp bazen özür metni dahi yayımlıyor. Rusya ise çocuk hastanesine yaptığı saldırıyı hem reddederken hem de savunuyor. Haysiyetsizliğin bu kadarına dünyanın alışması zaman alacak!

622a7a7b86b24a11b4346701-2.jpg

s-b5571dbef4aeaf737bee03db1fe55d19764c427b-1.jpg

ukrayna-hastane.jpg

Rusya'nın vurduğu "milliyetçiler"

HABERE YORUM KAT

4 Yorum