1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Has-Der'de Kur'an Çalışmaları Devam Ediyor
Has-Der'de Kur'an Çalışmaları Devam Ediyor

Has-Der'de Kur'an Çalışmaları Devam Ediyor

HAS-DER'de Kur'an çalışmaları devam ediyor.

16 Kasım 2014 Pazar 15:04A+A-

Toplumu Kur'an ile buluşturmaya yönelik yapılan çalışmalar her geçen gün bereketlenmeye devam ederken katılım da o oranda artarak devam ediyor.

Bu hafta Bakara Suresi 143-150 ayetlerinin tefsiri yapıldı. Sunumu Muş Üniversitesinden İkram FİLİZ gerçekleştirdi. Ayetleri günümüz bağlamında da değerlendiren FİLİZ; “Namazın ikamesi ile birlikte, Cihadı, İnfakı, Şükrün edasını ve Hamd ı birlikte algılamak gerekir “ dedi. Bu bağlamda nedense infak etmekte zorlandığımızı, Hamd ve Şükrü ise teoriden öteye taşıyamadığımızı detaylandırarak ve örnekler vererek açıkladı. Yahudiler ile ilgili kıssadan da öğreneceğimiz bir çok olgunun mevcudiyetinden bahseden FİLİZ; “Duaları kabul edilip, kendilerine yardımlar geldikten sonra, sözlerinden nasıl döndüklerine şahidlik ediyoruz. Talut ve Calut kıssasından çıkarılması gereken derler var” dedi.

Sunum sonrasında Muş üniversitesinde okuyan gençler ile istişareler yapıldı. Sorunların konuşulduğu görüşmede, yapılması gerekenler, üniversite ortamı, Kur'an eksenli çalışmaların nasıl yapılması gerektiği konuşuldu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum