1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hani mülteciler yüzünden insanlar iş bulamıyordu?
Hani mülteciler yüzünden insanlar iş bulamıyordu?

Hani mülteciler yüzünden insanlar iş bulamıyordu?

Restoran işletmecileri çalıştıracak eleman bulamamaktan şikayet ediyor!

05 Ekim 2021 Salı 14:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Sabah gazetesinden Betül Alakent'e konuşan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, pandemi döneminde kapanmaya giden sektörün başlayan hareketlenme sonucunda eleman sıkıntısı çektiğini ifade ediyor.

Eleman sıkıntısı yaşanmasının sebeplerinden birisi çalışanların sektör değişikliğine giderek farklı yerlerde çalışmaya başlamaları. Tüm bunlara ek olarak maaşlar ve ek ödemeler de çeşitli sektörleri zora sokmasına rağmen kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte piyasalar hareketlenmeye başladı.

Son süreçte tam anlamıyla üst verimliliğe ulaşıldığını söylemek mümkün değilken bu vasatta bile eleman sıkıntısı özellikle kalifiye eleman yetersizliği had safhada. TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, turizm sektöründe giderek artan canlanma düşünüldüğünde eleman sıkıntısının katlanarak devam etme riski olduğunu da belirtiyor.

Bazı sektörler eleman sorunu yaşarken ırkçı siyasetçi ve yayın organlarının işsizliği bahane ederek mültecileri hedef tahtasına oturmasının ne kadar ahlak dışı bir yaklaşım olduğu da bir kere daha ortaya çıkıyor! 

Defaten belirtildiği gibi mülteciler zaten -bir tek Türkiye’de değil dünyanın her yerinde- geri kalan insanların artık yapmak istemedikleri işleri yapıyorlar. Bu bağlamda birçok şehirde ağır sanayiyi mülteci işçilerin ayakta tuttuğu yetkili isimler tarafından da dile getirilmişti.

Eleman sorununun aşılması için mültecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve uzmanlıklarına göre bir tasnife gidilmesi gerekiyor. Herkesin kaçtığı işlerin sorumluluğunu alan göçmenler işin özünde şartlar oluşturulduğunda ekonomik kalkınmaya katkı sağlıyorlar!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum