1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hamburg'da Doğu Türkistanlı Müslümanlara Destek
Hamburg'da Doğu Türkistanlı Müslümanlara Destek

Hamburg'da Doğu Türkistanlı Müslümanlara Destek

Doğu Türkistandaki zulmü protesto etmek için Pazar günü bir grup Müslüman Hamburg eyaletindeki Çin Konsolosluğu önünde bir araya geldi.

14 Temmuz 2015 Salı 06:21A+A-

Almanya’nın Hamburg eyaletinde UETD öncülüğünde Çin’in Doğu Türkistan’daki zulüm, işkence ve katliamları bir grup Müslüman tarafından Çin Konsolosluğu önünde protesto edildi. 

Elbchaussee 268. caddesi üzerinde bulunan Çin Konsolosluğu önünde toplanan kalabalık 1,5 saat süren eylemlerinde yapılan konuşmaları dinleyerek çeşitli sloganlar attılar.

UETD Hamburg Başkanı Muhterem Güngör  yaptığı konuşmada Doğu Türkistan’da son zamanlarda yapılan zulüm ve katliamları dile getirerek, “Müslümanlar olarak kardeşlerimiz nerede olurlarsa olsunlar onların yanında olmak zorundayız. Bu gün böyle bir eylem ile kardeşlerimizin yanında olduğumuzu Avrupa’dan dünyaya haykırıyoruz” dedi.

Daha sonra Dünya Uygurları Yürütme Kurulu  (World Uygur Congress (WUC)) Başkanı  Dolkun İsa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Dolkun İsa ; “Doğu Türkistanlıların yıllardır Çin’in baskıcı rejimi altında yaşadıklarını belirterek,  Çin yönetimi İnsan haklarına aykırı ne kadar uygulama varsa hepsini bizlere karşı uygulamaktadır. Şu anda  Doğu Türkistan’da; 18 yaşından küçüklerin, bayanların, çalışanların ve emeklilerin camiye girmeleri yasaktır. Oruç tutmak, sakal bırakmak, hanımların başörtüsü takması yasaktır. Müslümanların bir araya gelmeleri, cemaat olmaları, inançlarının gereğini yapmaları yasaktır. Bu yasaklar bütün boyutlarıyla sürerken bir kısım  medya organları bu yasakların abartıldığını ve hatta olmadığını söyleyecek kadar insanlıktan uzak bir tavır içerisine girebiliyorlar. Yıllardır bizler bu zulümleri bizzat  yaşayanlarız. İlk kez bu kadar yoğun bir şekilde dünyanın gündemine oturmuş olan bu zulmün kasıtlı bir şekilde inkar edilmeye çalışılması mücadelemizi kırmaya yönelik girişimlerdir. Bizler zulme karşı direnmeye ve inancımızın gereğini yapmaya devam edeceğiz. Zulüm ve baskılara boyun eğmeyeceğiz. Bize en büyük destek sizler gibi çok uzakta da olsalar kardeşlerimizin bizlerle birlikte olduğunu dünyaya haykırmalarıdır.  Doğu Türkistanlılara destek amacıyla yapılan her eylem değerlidir ve  bize güç vermekte yalnız olmadığımızı bizlere hatırlatmaktadır. Oruçlu halinizle ve bu yağmurlu havada bizleri desteklediğiniz için Allah mükafatınızı verecektir, Allah sizlerden razı olsun” dedi.  

Yapılan duanın ardından topluluk çeşitli sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

hamburg-dogu-turkistan-02.jpg

 

HABERE YORUM KAT