1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep’teki Katliamlar Konya’da Protesto Edildi
Halep’teki Katliamlar Konya’da Protesto Edildi

Halep’teki Katliamlar Konya’da Protesto Edildi

Gençlerin çağrısıyla toplanan Suriye Dayanışma Platformu üyesi sivil toplum kuruluşları tarafından Konya’da Halep için yürüyüş ve dayanışma eylemi düzenlendi.

08 Mayıs 2016 Pazar 20:21A+A-

Konya kent meydanında 17.30’da başlayan yürüyüş, Alaeddin Tepesi dolanılarak Şerafettin Camii önünde son buldu. Eylem çağrısının hem Türkçe hem Arapça olarak yapılması, Suriyeli muhacirlerin de katılımını sağladı. Eylemde birçok pankart ve döviz taşındı. Arapça, Türkçe sloganlar atıldı. Tevhid ve tekbirler getirildi.

Yazar Abdurrahman Dilipak, Şerafettin Camii önünde toplanan halka selamlama konuşması gerçekleştirdi.  Dilipak "Kalbinde Kudüs'ü, kıblemizi, İsra makamını taşıyan Şam'ın mukaddes değerleri olmasaydı bile 'haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytandır' diyen Kur'an, bizi oradaki mazlum insanlara sahip çıkmaya mecbur bırakacaktı. Şam'ı kurtarmadan kendi tarihi davalarımıza, tarihi sınırlarımıza geri dönme şansına sahip değiliz. Şam'ın sınırı duygusal olarak İstanbul'da biter, İstanbul'un sınırı Şam'da, Yemen'de biter. Biz tek bir millet, tek bir ümmet, tek bir cemaatiz" diye konuştu.

Proğram platform adına, Medeniyet Vakfı Başkanı İsmail Akyüz ve İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Başkanı Adem Ceylan’ın konuşmalarıyla devam etti. Abdullah Cercü’nün yaptığı Arapça dua,  Ekim-der Genel Başkanı Salih Zeki Keş’in yaptığı Türkçe duayla proğram son buldu.

img_1494.jpg

img_2072.jpg

img_2076.jpg

img_2081.jpg

img_2093-(1).jpg

fullsizerender-(1).jpg

img_1395.jpg

img_1442.jpg

img_1471.jpg

img_1475.jpg

img_1477.jpg

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum