1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep’teki Katliamlar İÜ İlahiyat’ta Protesto Edildi
Halep’teki Katliamlar İÜ İlahiyat’ta Protesto Edildi

Halep’teki Katliamlar İÜ İlahiyat’ta Protesto Edildi

Suriye’nin Halep kentinde gerçekleştirilen katliamları ve zulümleri protesto etmek için İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde toplanan öğrenciler, Halep’te katledilenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

19 Aralık 2016 Pazartesi 13:27A+A-

Haksöz Haber

İÜ İlahiyat Öğrencileri’nin çağrısıyla İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Suriye’nin Halep kentinde Rusya destekli Beşşar Esed güçleri ve İran destekli milisler tarafından gerçekleştirilen katliamları ve zulümleri protesto etmek için toplanan öğrenciler, Halep’te katledilenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

iu_ilahiyat_1.jpg

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Halepli mazlumlar için toplanan kışlık eşyaların tıra yüklenip duâlar eşliğinde uğurlanmasının ardından cenaze namazına geçildi.

iu_ilahiyat_3.jpg

iu_ilahiyat_6.jpg

iu_ilahiyat_2.jpg

Kerim Buladı’nın kıldırdığı namazın ardından Enes Yıldız, İÜ İlahiyat Öğrencileri adına basın açıklaması okudu. Basın açıklamasında şu vurgular öne çıktı:

“Suriyeli kardeşlerimiz tam altı yıldır dünyanın gözü önünde sistematik katliamlara, kıyımlara maruz kalmakta. Her gün içimizi parçalayan onlarca, yüzlerce görüntüyle karşılaşmaktayız. Bizim üç beş saniyeden fazla bakamadığımız fotoğraf karelerini, Halepli kadınlar, çocuklar, yaşlılar olarak topyekûn bir halk bizatihi yaşamakta. Bu bağlamda bizler de ‘kardeşlik bilinci’ çerçevesinde bir araya gelerek Halep’te yaşanan katliamı kınamak ve hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılmak için toplanmış bulunuyoruz.

Tekrardan vurgulamak isteriz ki bizim toplanma amacımız emperyalist katilleri ve onların işbirlikçisi mezhepçi, müfsid İran’ı kınamak içindir. Bizler kendi mezhebi duygularımız için değil İslami kimliğimizin gereği olarak burada toplanmış bulunuyoruz.

Halep direnişinin öncüsü kardeşlerimiz imtihanlarını olanca güzelliğiyle verdiler ve Rablerine gittiler. Geride kalanlara destek olmak ise bizim imtihanımız olarak önümüzde duruyor. Halep ölüyorken duyarsızca yaşamak günden güne büyüyen bir vebale dönüşüyor. Artık buna dur demeliyiz. Ayağa kalkmalı ve şerefimizi haykırmalıyız. Halep’in çığlığına ses vermek, ihtiyaçlarını karşılamak en asli vazifemizdir. Suriye halkı için en iyi insani yardım ise kendilerini ölüm makinelerinden koruyacak teçhizat ve donanımların verilmesi ve açlıkla cebelleşen halk için insani yardım koridorunun açılmasıdır.

Ayrıca emperyalist uşağı, katil PKK’nın Suriye’de yaptıklarının üstüne bir de Türkiye’de, en son olarak Kayseri’de yaptığı katliamı da lanetliyoruz. Zalimleri lanetlerken, Rabbimizden onuru ve şerefi için direnen kardeşlerimize yakın bir zafer nasip etmesini niyaz ediyoruz.”

iu_ilahiyat_7.jpg

iu_ilahiyat_5.jpg

Eylem, Abdurrahman Özdemir tarafından yapılan duânın ardından slogan ve tekbirler eşliğinde sona erdi.

iu_ilahiyat_4.jpg

iu_ilahiyat_8.jpg

iu_ilahiyat_9.jpg

HABERE YORUM KAT