1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Halep Direnişine Beyazıt’ta Destek Eylemi
Halep Direnişine Beyazıt’ta Destek Eylemi

Halep Direnişine Beyazıt’ta Destek Eylemi

Suriye halkının onurlu direnişini selamlamak ve Esed diktasına lanet etmek için Özgür-Der tarafından Ramazan ayı boyunca Beyazıt’ta yapılan eylemlerin sonuncusu gerçekleştirildi.

11 Ağustos 2012 Cumartesi 17:46A+A-

Haksöz Haber

Suriye ve iki haftadır Halep’ten gelen katliam haberlerinin karşısında ses çıkarmamayı suça ortak olmak sayan Özgür-Der İslami sorumluluk ve insani erdemler gereği Suriye intifadasını gündeme getirmeye devam ediyor. Ramazan ayı boyunca her cumartesi 15.00’te Beyazıt’ta eylem düzenleyen Özgür-Der, konuya sessiz ya da hareketsiz kalanları fiiliyata geçmeleri için uyardı.

Özgür-Der yaptığı eylem davetlerinde zulme sessiz kalınmamasını ve bunun yanında söylemlerimize eylemlerimizi ekleyerek, infak ve zekatlarımızla direnişe destek olarak, Suriye’de verilen mücadelenin başarıya ulaşması için elimizden gelen her şeyin yapılması gerektiğini ifade etmişti.

Halep’in Öz Evlatları Silah Bekliyor!

“Halep’in Öz Evlatları Baas Çetesine Gereken Dersi Vermek İçin Silah Bekliyor!”, “Halep Şehidmiz Osman Karahan’a Rahmet, Esed Çetesi ve İşbirlikçilerine Lanet Olsun!” yazılı pankartların açıldığı eylemde “Baas Katlediyor, Dünya Seyrediyor; Katillere Lanet, Susanlara Yazıklar Olsun!”, “…Küfrün Önderleriyle Savaşın!”, “Esed Çetesi ve Destekçileri Döktükleri Kanda Boğulacaklar!”, “Esed Canavarını Durdurun!”, “Stop The Massacre Of Syria!” (Suriye’de Soykırıma Son Verilsin!), “Lets Syria People Defend Themselves!” (Suriye Halkına Kendini Savunma Hakkı Verilsin!), “Allah’ın Yardımıyla Zafer Yakındır!”, “Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek!”, “Arakan da Budist Suriye’de Baas Çetesinin Zulmüne Son!” yazılı dövizler açıldı.

“Müslümanlar Adım Adım Zafere Yürüyor!”

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya eylemde yaptığı konuşmada direniş başlamadan önce Suriye’de bir mücadele olacağını kimsenin beklemediğini ifade etti. Fakat Suriye halkının Allah’ın izniyle yaklaşık 1 buçuk yıldır direnişini sürekli artırarak mücadele ettiğini ifade eden Kaya tüm propaganda ve karalamalara rağmen Müslümanların adım adım zafere yürüdüğünü vurguladı. Müslümanlara karşı yoğun karalama politikası izleyenlerin bugüne kadar hep yanıldıklarını belirten Kaya “Suriye’de zaferle beraber yalanlar çok net bir şekilde yüzlerine çarpacak” dedi.

“İslam Adına Direnen ve Şehid Olanlara Selam Olsun!"

ABD’nin, İngiltere’nin Suriye’ye insani ihtiyaç malzemesi (silah hariç) adı altında birkaç milyon dolar yardım yapmasının Rusya ve Çin’in ikiyüzlü tavrından farklı olmadığını dile getiren Kaya, Suriye halkının en baştan beri NATO’dan ABD’den yardım istemediğini, yardımı Allah’tan beklediği ifade etti. “Batı’nın 3-5 milyon dolar yardımını iftira aracı olarak kullananlar acaba 5 milyon dolar karşısında bırakın canını, parmağını verir mi?” diyerek komplocu zihniyetin yanılgısını ortaya koyan Kaya, binlerce şehid vermesine rağmen direnişten vazgeçmeyen Suriye intifadasının gereği gibi anlaşılmadığını belirtti. Bu mücadelenin idrak edilmesi için Afganistan’a, Irak’a, Filistin’e, Somali’ye bakılması gerektiğini vurguladı. Kaya ayrıca Suriye’de Hür Ordu’dan, Nusret Cephesi’ne, Suriye Devrimcileri Cephesi’ne kadar İslam yolunda direnen ve şehid olan tüm Müslümanları selamladığını ve desteklediğini belirtti.

Kaya konuşmasını geçtiğimiz günlerde Suriye’de şehid düşen Av Osman Karahan ve Baki Yiğit’e selam ederek bitirdi.

“Esed’i Anti-emperyalist Görmek Vicansızlıktır!”

Eylemde konuşma yapan Davet Derneği’nden Ahmet Yıldız içinde bulunduğumuz Ramazan ayında Suriye direnişinin iyi anlaşılmasının gerektiğini ifade etti. Suriye’de zulmün Baba Esed’le birlikte başladığını hatırlatan Yıldız, Suriye direnişinin Tunus’ta, Libya’da farklı olmadığını belirtti. Bugün Esed’i anti emperyalist görmek vicdanlı bir şekilde fotoğrafı okuyamamaktır.

“İnfak ve Zekatlar Suriye’ye!”

Suriye’deki kardeşlerimiz NATO’ya, ABD’ye, Batı’ya maddi anlamda gereksinim duyarsa bunun suçlusunun Müslümanlar olacağı uyarısında bulunan Yıldız, içinde bulunduğumuz Ramazan ayında zekatlarımızı ve infaklarımızı Suriye’ye göndermemiz gerektiğini “Suriyeli kardeşlerimizin sofralarına bir katık, omuzlarına bir silah, silahlarına bir kurşun almamız gerek” sözleriyle vurguladı.

Konuşmacıların ardından direniş ezgileriyle tanınan Grup Yürüyüş, Suriye için bestelediği “Milyonlarız Biz”, “Allah-u Ekber” ve Suriyeli şehid İbrahim Kaşuş’un meşhur ezgisi “Yalla İrhal Ya Beşşar!”ı seslendirdi.

 “Suriye Devrimi Silah Bekliyor!”

Eylem boyunca tekbirler getiren topluluk, “Suriye Devrimi Silah Bekliyor!”, “Yaşasın Halep Direnişimiz!”, “Halep’e Selam Direnişe Devam!”, “Katil Rusya Suriye’den Defol!”, “Suriye'ye Özgürlük Direnişler Gelecek!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah”, “Halep’e Humus’a Direnişe Bin Selam!”, "Kahrolsun Baas Kohrolsun İşbirlikçiler!", “Yaşasın Suriye İntifadası!”,  "Tevhid, Adalet, Özgürlük!"  şeklinde sloganlar attı.

Eylem 12 Ağustos Pazar sabahı Fatih Camii’nde sabah namazını müteakip Suriye halkı için dua edileceği çağrısıyla son buldu.

Fotoğraf: Emine Nur Çakır

beyazit_suriye_eylemi-20120810-01.jpg

beyazit_suriye_eylemi-20120810-02.jpg

 beyazit_suriye_eylemi-20120810-03.jpg

beyazit_suriye_eylemi-20120810-04.jpg

beyazit_suriye_eylemi-20120810-05.jpg

beyazit_suriye_eylemi-20120810-06.jpg

beyazit_suriye_eylemi-20120810-07.jpg

beyazit_suriye_eylemi-20120810-08.jpg

beyazit_suriye_eylemi-20120810-09.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum