1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz dergisinin Temmuz 2021 sayısı çıktı
Haksöz dergisinin Temmuz 2021 sayısı çıktı

Haksöz dergisinin Temmuz 2021 sayısı çıktı

​​​​​​​Haksöz dergisinin Temmuz 2021 tarihli 364. sayısı Mısır’da idam kararlarına dikkat çeken ve duyarlılık çağrısında bulunan bir kapakla çıktı.

02 Temmuz 2021 Cuma 17:42A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla yayınını sürdüren Haksöz dergisi Temmuz 2021 tarihli 364. sayısında Mısır’daki idam kararlarını kapağa taşıdı: “Sisi Kanlı Bir Diktatör; İdam Kararları Cinayettir!”

Yaşadığımız sürece dair muhasebe ihtiyacına işaret eden derginin Gündem’inde kapak konusuna bağlı olarak Sisi cuntasının idam kararları değerlendiriliyor. Türkiye’de esen Mısır siyasetindeki değişim rüzgârlarının mahiyetinin de eleştirildiği yazıda Mısırlı kardeşlerimizin sesine ses olmak için ayağa kalkmak gerektiği vurgulanıyor.

Kapak konusu çerçevesinde Av. Gülden Sönmez ile idam kararlarının hukuki boyutu ve uluslararası kamuoyundaki sessizlik üzerine bir röportaja yer verilen dergide Türkiye’deki Mısırlı siyasi sürgünlerin Türkiye-Mısır yakınlaşmasının olası sonuçlarından duydukları endişeleri dile getiren Amelia Smith & Marwa Koçak imzalı çeviri yazı da dikkat çekiyor.

Rıdvan Kaya, haberlerle ilgili tahkik sorumluluğunu ele aldığı yazısında yalan, haksız itham, dedikodu, iftiralara nasıl yaklaşmak gerektiğini Kur’an ve Sünnet aydınlığında ortaya koyuyor. Elde yeterli delil olmadan hüküm bildirmenin yanlışlığını ve zandan kaçınma sorumluluğunu hatırlatıyor.

Hamza Türkmen, reel ekonomi ve siyaset alanında sekülerleşme riskini incelediği yazısında karşımıza çıkan kavramlarla ilgili analizler yapıyor. Seküler insan konusunda Kur’ani işaretlere de yer veren Türkmen, hakkın ve adaletin şahitliği çerçevesinde sorumluluklarımızın altını çiziyor.

Dergide “Dindar Kimlikte Kırılma ve Yozlaşma” başlıklı mini bir dosya da yer alıyor. Nurcan Büyük, Ali Bulaç ve Hülya Şekerci’nin yazı cevaplarıyla katkı sunduğu dosyada ‘dindar’ insanlarda yaşanan kimlik problemleri, tutunamama, umutsuzluk gibi konular irdeleniyor. Dinî algı ve yaşayışta yozlaşmanın arka planına ışık tutan yazarlar ahlak ve deizm bağlamında görüşlerini de dergi okuyucusuyla paylaşıyorlar.

Filistinli yazar Ebu Abdullah Ebu’l-Heyca’ İran ve Hamas arasındaki yakınlaşmayı ve bu sürecin muhtemel akıbetlerini yorumluyor.

Tayfur Bayraklı, İran cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve sonuçlarını analiz ediyor.

John L Esposito & FaridHafez imzalı Gökhan Ergöçün’ün çevirdiği yazıda Avrupa’da İslamofobinin nasıl tehlikeli boyutlara ulaştığı irdeleniyor.

Fevzi Zülaloğlu, Kurban Bayramına yaklaştığımız şu günlerde kurbanın mahiyetini, amacını, İslami hayatta neye tekabül ettiğini ele alıyor. Zülaloğlu, vekâlet ile mazlum coğrafyalarda kurban kesmenin hükmünü de tartışıyor.

Osman Sevim, Eric Hoffer’in ünlü “Kesin İnançlılar” kitabını analiz ediyor. Sevim, kitapla ilgili analizlerin yanı sıra yazıldığı dönemden hareketle kitabın hangi amaca hizmet ettiğine dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Tahir Günay, tarihî diziler çerçevesinde tarih ve sinema meselesini açmaya devam ediyor.

Murat Kayacan, öğütlerle ördüğü yazıda cami merkezli hayatın önemine dikkat çekiyor.

Ali Değirmenci’nin uzun zaman sonra 80. sayfa denemelerine döndüğü dergide arka kapak tasarımı ise Mısır’da haklarında idam kararı verilen İhvan yönetici ve mensuplarıyla ilgili bir çalışmaya ayrılmış.

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

haksoz364.jpg

İRTİBAT:

0212 524 10 28

HABERE YORUM KAT

4 Yorum