1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Nisan 2016 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Nisan 2016 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Nisan 2016 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi, 301. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. “Ümmet Coğrafyasında Ulusalcılık: Zulüm, Kaos ve Taşeronluk” manşetiyle çıkan dergide Yasin Börü Davasıyla ilgili tespit ve analizlere yer veriliyor.

02 Nisan 2016 Cumartesi 09:02A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Nisan 2016 tarihli 301. Sayısıyla yayın tarihinde 26. Yılının ilk sayısını çıkarmış oldu.

PKK kaynaklı şiddet eylemlerinin yol açtığı zulüm ve kaosa dikkat çekilen Gündem yazısında, bu tip bir ulusalcılığın emperyalist devletlerin taşeronluğuna götüren bir ideoloji olduğuna işaret ediliyor.

Murat Koç, bölgede yaşanan çatışmayı arka planı ve sonuçlarıyla birlikte değerlendiriyor. Koç, PKK’nın kaybettiği halk desteğine dikkat çekerek ulusalcı bir ezber olarak halka rağmen “devrimci halk savaşı”nın iflas ettiğini gözler önüne seriyor.

Rıdvan Kaya, Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesiyle ilgili tespitlerini paylaşırken hassaten Yasin Börü Davasının sahiplenilmesi, daha yakından takip edilmesi hususunda duyarlılık çağrısında bulunuyor. Bu bağlamda davanın avukatlarından, aynı zamanda Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Alagöz ile davayla ilgili detayların konuşulduğu ve davanın seyrinin değerlendirildiği bir röportaja yer veriliyor.

Kenan Alpay, Türkiye’de kuruluşundan bugüne resmi ideolojinin çeşitli enstrüman ve sembollerle halka yönelik dayatmalarını ve Müslümanların bu ideolojiyle kavgasının muhasebesini dergi okurlarıyla paylaşıyor.

Selahaddin E. Çakırgil, Müslüman coğrafyalarının şu anki durumunu kaleme aldığı yazısında emperyalist devletlerin dünyada nasıl bir dengeye sahip olduklarını analiz ediyor.

Haşim Ay, emperyalizm ve anti-emperyalizm kavramlarını irdelediği yazısında güncel örnekleri de kullanarak emperyalizmin doğulusu-batılısı arasında fark olup olmadığını tahlil ediyor ve İslam ülkelerinin konumunu irdeliyor.

Murat Özer, İslam coğrafyasında yaşanan işgallerin nasıl bir sömürü düzenine yol açtığını ortaya koyduğu yazısında tarih, medeniyet, vatan ve dinî değerlerin korunmasına yönelik verilen mücadeleyi tartışıyor.

Dergide Scott Lucas’ın Rusya’nın Suriye’den çekilmesiyle ilgili kaleme aldığı makalenin tercümesini de okuyabilirsiniz.

Akın Atalay, 2016 ilk çeyreğinde dünya ekonomisi verileri ile Türkiye verilerini değerlendiriyor.

Fevzi Zülaloğlu, hassaten “kutlu doğum” etkinliklerinde teorik ve pratik olarak ayyuka çıkan Peygamberimizin yüceltilmesi konusundaki aşırılığın sakıncalarına dikkat çekiyor.

Mustafa Akman, İbn-i Arabi okumalarını sürdürdüğü yazı dizisinde İbn-i Arabi’nin fikir kaynaklarını uzunca bir analiz ile masaya yatırıyor.

Sema Tendür’ün “Sonrası”, Ali Ekber Konuk’un da “Tüm Yönleriyle Suriye Devrimi” kitaplarını değerlendirdikleri dergide Mustafa Yılmaz’ın şiiri ve Ali Değirmenci’nin denemesi edebiyat sayfalarını zenginleştiren bir içerikle okuyucuya sunuluyor.

*****

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

İrtibat: 0212 524 10 28 / [email protected]

a4006.jpg

a4007.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum