1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Mayıs Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Mayıs Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Mayıs Sayısı Çıktı

Mayıs 2013 tarihli 266. Sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Haksöz Dergisi, çözüm sürecine Peygamberimizin bir hadisini öne çıkartarak destek verdi.

05 Mayıs 2013 Pazar 14:59A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Mayıs 2013 tarihli 266. Sayısında Kürt sorununda yaşanan çözüm sürecini manşete taşıdı.

“Kalıcı Bir Adalet ve Kardeşlik İkliminin Tesisi İçin Çözüm Süreci İlk Adım Olabilir!” manşetiyle çıkan dergi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in de bir sözünü öne çıkardı: “Kendin İçin İstediğini Kardeşin İçin de İste!” 

Gündem yazısında çözüm sürecine ilişkin savaş lobisinin fobileri körükleyen kışkırtmalarına teslim olunmaması gerektiği ifade edilirken nihai anlamda adalet, kardeşlik ve barış ortamının İslam’la oluşturulabileceğine de vurguda bulunuluyor.

Dergide Hamza Türkmen’in liberalizm üzerine kaleme aldığı fikrî yazı dikkat çekiyor. “Liberalizm İdeoloji Değil midir?” başlıklı yazıda Türkmen, İslam ile liberalizmin yan yana durup duramayacağını da irdeliyor.

Libya üzerine mini bir dosyaya yer verilen dergide devrim sonrası Libya’da yaşanan süreci Rıdvan Kaya, Murat Aydoğdu, Ahmet Yıldız ve Mehmet Ali Kaçmaz anlatıyor.

Aron Lund’un Batı’nın merhametsiz Suriye politikasını ortaya koyan analizlerinin yer aldığı dergide Hizbullah’ın Suriye’de Esed ordusunun saflarında fiilî savaşa katılmasıyla ilgili değerlendirmelere de yer veriliyor. El-Kaide savaşçılarının çocuklarının ve eşlerinin Irak’ta yaşadığı dramı anlatan çeviri yazı ise hiç gündemleşmeyen bir zulmü açığa çıkarıyor.

Murat Özer, “Tekfircilik Psikolojik Bir Rahatsızlıktır!” başlıklı yazısında tekfir mantığını ve tekfirci şahsiyet ve yapıların gayri ahlaki duruşlarını eleştiriyor.

Bahadır Kurbanoğlu, tarih-inceleme içerikli dikkat çeken yazısında “19 Mayıs Bayramı”nın hikâyesini okuyucularla paylaşıyor. Kurbanoğlu, 19 Mayıs, bayram, beden sağlığı üzerinden nasıl bir faşizmin inşa edildiğini analiz ediyor.

Güney Uzun, Türkiye’nin Ortadoğu intifadalarına ilişkin konumunu ve bu süreçte izlediği politikaları irdeliyor.

Bünyamin Doğruer’in bir şiirinin yanı sıra Gülşen Özer Demirkol’un “Beni de Sınır Dışı Et!” başlıklı denemesi derginin edebiyat sayfalarındaki yerini alıyor.

Son olarak Grup Yürüyüş imzalı “Hurriyya” başlıklı bir metne yer verilmiş dergide. Grup Yürüyüş, yeni albümünü neden “Hurriyya” olarak adlandırdığını açıklıyor.

-----------

İRTİBAT: 0212 524 10 28 [email protected]

haksoz-dergisi_266_mayis2013_kapak.jpg

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum