1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Mayıs-Haziran Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Mayıs-Haziran Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Mayıs-Haziran Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisi, Mayıs-Haziran 2015 tarihli 290-291. sayısıyla bu ay iki sayı bir olarak çıktı. 7 Haziran seçimlerinin ana manşete çekildiği dergide fikrî, usuli yazıların yanı sıra Türkiye ve İslam dünyasından aktüel analizlere yer veriliyor.

18 Mayıs 2015 Pazartesi 14:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

1991’den bu yana “Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, bu ay iki sayı bir çıktı. Mayıs-Haziran 2015 tarihli 290-291. Sayının manşeti yaklaşan seçimlere dair: “Ümmetin Dostları ve Düşmanları Arasında 7 Haziran Seçimleri”

Gündem’de seçim süreci ve seçime nasıl yaklaşılması gerektiği tartışılırken kapak konusuna paralel olarak Rıdvan Kaya, Murat Koç ve Fırat Toprak seçim analizlerinde bulunuyorlar.

Geçtiğimiz günlerde 30 yıllık esaret sonrasında özgürlüğüne kavuşan Rıdvan Çağırıcı ile cezaevleri üzerine ve Ahraruş Şam liderlerinden Ebu Abdullah ile Suriye direnişinin son fetihleri üzerine iki röportajın yer aldığı dergide Musa Üzer bölge politikalarının geleceği açısından Yemen müdahalesini; Şuayb Mekeç Bangladeş ve Müslümanların geleceğini etraflıca ele alıyor.

Hamza Türkmen “Reel Ekonominin Sorunları Reel Siyasetten Farklı mı?” başlıklı yazısında mülk, emek, sistemi içi mücadele ve kapitalizme alternatif bir yaşam tarzını tahlil ediyor.

Rıdvan Kaya, bir diğer yazısında Ortadoğu İntifadasının Türkiye’ye yansımalarını ele alırken; çeşitli yazarlardan yapılan çevirilerle, Suriye, Yemen, İran ve Mısır gündemi dergi okuyucularına farklı perspektiflerle taşınıyor.

Hülya Şekerci’nin Batman Özgür-Der’in 10. Yılına dair gözlemlerini paylaştığı dergide Abdurrezak Dervişoğlu biyografi çalışmalarına Cemaleddin Afgani ile devam ediyor. Mustafa Siel, ahirete imanda “yakin” meselesini tahlil ederken Murat Ayar, iman amel ve ahlak ilişkisini ele alıyor.

İbn-i Arabi okumalarına devam eden Mustafa Akman, bu sayıda İbn-i Arabi’nin bilgi felsefesini ortaya koyuyor.

Mustafa Yılmaz, “biz”e dair hem özeleştiri-muhasebe içeren hem de geleceğe dair ufuk açıcı tespitlerde bulunduğu yazısında örgütlü çalışmaların önemine dikkat çekerken; Ali Ekber Konuk yeni kitaplardan haberdar etmeye; Gülnur Aşcı Yetkin, İlyas Sayım ve Bünyamin Doğruer yeni şiirlerini dergi okuyucularıyla paylaşmaya devam ediyorlar.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi-290-291-mayis-haziran-2015.jpg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum