1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Mayıs 2016 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Mayıs 2016 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Mayıs 2016 Sayısı Çıktı!

Haksöz dergisi, 302. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Dergide bu ay gündem yazılarının yanı sıra “eleştiri” üzerine bir hazırlanan dosyaya yer verildi.

03 Mayıs 2016 Salı 19:11A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin Mayıs 2016 tarihli 302. Sayısı çıktı.

“Eleştirinin Yeri ve Gerekliliği” manşetiyle çıkan dergide “eleştiri” üzerine kapsamlı bir dosyaya yer veriliyor. “Eleştiri neden önemli, eleştiri mi emri bil maruf mu, İslami camiada eleştiri kültürü neden zayıf, Asr Suresi ve Kur’an’daki diğer ilgili ayetler nasıl anlaşılmalı?” gibi sorulara aktüel gündem ve örnekler üzerinden cevap arandığı dosyada Rıdvan Kaya, Murat Koç, Nurcan Büyük, Ali Emre ve Musa Üzer’in yazıları yer alıyor.

Gündem’de yeni anayasa ve laiklik tartışmalarının değerlendirildiği dergide Hamza Türkmen’in de “Son Dönem Islah Çabalarında Evreler ve Öncelikler” başlıklı makalesine yer veriliyor.

Mehmet Alagöz, hukukçu gözüyle Ergenekon Davası hakkındaki Yargıtay kararını tahlil ediyor.

Raşid Gannuşi ile devrim sonrası Tunus üzerine bir röportajın yapıldığı dergide, Hasan Turabi ve Çağdaş Sudan İslami hareketi üzerine Haşim Ay’ın bir yazı dizisi başlıyor. Ayrıca Chomsky’nin Suriye halkına nasıl ihanet ettiğini gözler önüne seren Sam Hamad’ın makalesinin tercümesini de dergide okumak mümkün.

Nihat Bulut, ekonomi yazılarına negatif faiz politikaları üzerinden devam ediyor.

Ahmet Şat, Yusuf Suresi örneğindeki “kralın dini” kavramından hareketle Kur’an’daki kavramlara nasıl yaklaşılması gerektiğini analiz ederken Fevzi Zülaloğlu ayetler ekseninde münafıkları bekleyen korkunç sona dikkat çekiyor. Mustafa Siel ise tefsir yazılarına Sad Suresi ile devam ediyor.

Derginin kültür-sanat sayfalarında Mehmet Ali Aslan, Tunus izlenimlerini okuyucularıyla paylaşırken, Gülşen Özer kitap değerlendirmesi ve Bünyamin Doğruer de şiiriyle katkıda bulunuyor.

haksoz-kapak-302.jpg

 

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum