1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Kasım 2016 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Kasım 2016 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Kasım 2016 Sayısı Çıktı!

Haksöz dergisi, 308. Sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Irak ve Suriye’deki gelişmelerin kapağa taşındığı dergide temel sorunun emperyalist işgal ve mezhepçi yayılma siyaseti olduğu vurgulanıyor.

03 Kasım 2016 Perşembe 13:41A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin Kasım 2016 tarihli 308. Sayısı çıktı. “Irak’ta da Suriye’de de Temel Sorun Emperyalist İşgal ve Mezhepçi Yayılma Siyasetidir” manşetiyle çıkan dergide Musul operasyonunun yanı sıra FETÖ operasyonları da irdelenmeye devam ediyor.

Kapak konusunun Gündem’de değerlendirildiği dergide yanı sıra Musa Üzer, Musul operasyonu üzerinden emperyalizmin ne olduğunu tartışıyor ve İran’ın mezhepçi siyasetine dikkat çekiyor. Hasip Yokuş ise Irak Sünnilerinin vahşette sınır tanımayan Haşdi Şa’bi ile DAİŞ arasında nasıl tercihe zorlandıklarını analiz ediyor. Kemal Yiğit, Suriye politikaları üzerinden İran’ı tahlil ediyor ve İrancılık mitinin nasıl son bulduğuna dikkat çekiyor. Öte yandan Tobias Schneider’den yapılan çeviride Suriye rejiminin askerî, ekonomik ve psikolojik durumu gözler önüne seriliyor.

Rıdvan Kaya, FETÖ operasyonlarını irdeliyor. 15 Temmuz direnişinin kazanımlarına gölge düşürebilecek gelişmelerden duyduğu kaygıyı paylaşan Kaya, adil şahitler olma sorumluluğumuzu hatırlatıyor. Fevzi Zülaloğlu ise Fethullah Gülen’in fikirleri üzerinden akidevi ilkelerin nasıl tahrif edilebileceğini analiz ediyor. Şuayb Mekeç de ümmet olarak bulunduğumuz hal üzerinden Müslümanlar arasındaki ilişkilere odaklanıyor.

Süleyman Nazlıcan, Cumhuriyetin 93. Yılı dolayısıyla kısa bir darbeler tarihi kaleme alırken Nihat Bulut kredi derecelendirme kuruluşlarının nasıl çalıştığını ve Türkiye gibi ülkeler hakkında verdikleri taraflı puanları irdeliyor.

Şefik Sevim, fedakârlık kavramını ve bu tutumun müminler için taşıdığı önemi yazarken Mustafa Siel, Abese Suresi ile tefsir çalışmalarına devam ediyor ve hata kavramını tahlil ediyor.

Edebiyat ve kültür-sanat sayfalarında Ali Emre, Erdem Bayazıt şiirinde “Müslüman Dünya”yı tahlil ediyor. Osman Sevim, Bünyamin Doğruer ve Nurettin Durman’ın şiirlerinin yayınladığı dergiye Necmettin Asma çizgisiyle, Abdurrahman Çeliker ise bir deneme ile katkıda bulunuyor. Arka kapak ise şehadetinin 3. Yılı dolayısıyla Abdulkadir Salih ve Halepli mücahidlere ayrılmış.

haksoz-308-kapak.jpg

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT

4 Yorum