1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Eylül 2015 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Eylül 2015 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Eylül 2015 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisi, Eylül 2015 tarihli 294. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Kapakta barış çağrısı yer alıyor. Ancak PKK zulmüne ve tahakkümüne yol açan değil, adalet ve emniyet tesis edecek bir barış…

03 Eylül 2015 Perşembe 15:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Eylül 2015 tarihli 294. Sayısında bölgede şiddetlenen PKK saldırıları ve operasyonlara atıfla “Zulme ve Tahakküme Yol Açan Değil, Adalet ve Emniyet Tesis Edecek Bir Barış” manşetiyle çıktı.

Barış çağrısına yer verilen Gündem yazısında ancak bu barışın zorbalığa değil, adalete hizmet etmesi gerektiği vurgulanıyor. Konuyu Haşim Ay, KCK’nın “özyönetim ilanı” üzerinden bölgeyi Rajavalaştırma provası ekseninde; Güney Uzun, somut örneklerle PKK’nın “özyönetim”inin halka neler vaat ettiği çerçevesinde değerlendirirken Taha Özen ise KCK’nın bölgede yaşattığı zulmü listeleyerek yaşananları gözler önüne eriyor.

Rıdvan Kaya, erken seçim ile sonuçlanan süreci değerlendirerek 1 Kasım’da yapılacak seçimin 7 Haziran’daki düğümü çözüp çözemeyeceğini tartışıyor.

Musa Üzer, sıklıkla gündeme getirilen “mezhep savaşı” meselesine nasıl yaklaşmak gerektiğini; sorunun kaynağına da dikkat çekerek ele alıyor.

Hamza Türkmen, Adeviye katliamının 2. Yılında Müslümanların “Dünya R4BIA Günü”ne ilgisinin yeterliliğini sorguluyor.

Halid Davud’un tercüme edilen yazısında Mısır’da İslami hareket liderlerinin gözaltındaki ölümleri konu edilirken; Rashad al-Kattan, son zamanlarda Baas rejiminin direniş karşısında yaşadığı mağlubiyetlerin Esed’in psikolojisine ve açıklamalarına nasıl yansıdığını tahlil ediyor. Aron Lund ise Nusra Cephesi içinde yaşanan tartışmalar ve son zamanlardaki tasfiye-aytışmalara dikkat çekiyor.

Nihat Bulut, ekonomi konulu yazılarına kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye yönelik tutumlarını tahlil ederek devam ediyor.

Osman Sevim, insan meselesini ele aldığı yazısında insanın, sorumluluklarının ne kadar hakkını verebildiğini; bireyin cemaatle, cemaatin devletle ilişkisini; tekfircilik-legalite üzerine notlarını paylaşıyor.

Mustafa Akman, İbn-i Arabi okumalarına devam ettiği yazısında İbn-i Arabi’de kadın, aşk, cehennem azabı, dinlerin birliği ve Şis meselesini tahlil ediyor.

Mustafa Siel, Kamer Suresi tefsirine kaldığı yerden devam ederek, bir kavmi helake götüren sebepleri irdeliyor.

Ali Ekber Konuk yeni çıkan kitap haberlerini okuyucuya aktarmaya devam ederken; Bünyamin Doğruer ve Atavi Osman Erdemir de şiirleriyle bu sayıya katkıda bulunuyorlar.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi-eylul-2015-sayi-294.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum