1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Ekim Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Ekim Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Ekim Sayısı Çıktı!

Ekim 2013 tarihli 271. Sayısıyla okurlarının karşısına çıkan Haksöz Dergisi, Suriye'deki kimyasal vahşeti ve müdahale pazarlıklarını manşete taşıdı ve konuyla ilgili bir soruşturma yayınladı.

02 Ekim 2013 Çarşamba 17:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Ekim 2013 tarihli 271. Sayısında Suriye’de yaşanan kimyasal katliamı kapağa taşıdı. Kimyasal katliam sonrası uluslararası kuruluş ve devletlerin ahlaksız pazarlıklarına ve Esed lobisinin Suriye direnişini karalama çabasına dikkat çeken kapakta şu manşete yer veriliyor: “Küresel Karartma Çabaları ve Esed Lobisinin Yalanlarıyla Baas Vahşeti Gizlenemez!”

Gündem’de son günlerde iyice yoğunlaşan karalama iftira ve karalama kampanyasına karşı Suriye direnişini sahiplenme çağrısında bulunuluyor. Esed rejiminin 100 bini aşkın insanı katlettiği yerde direnişçilerin eylemlerinin tartışılmasının hedef saptırma olarak değerlendirildiği Gündem’de “Yanlışa tavır alalım, Müslümanlara değil.” ve “Zulmü kınayalım ama büyüğünden başlayarak!” vurguları dikkat çekiyor.

Rıdvan Kaya’nın Samar Yazbek’in içeriden tanıklığı üzerinden kaleme aldığı yazısı da Suriye’ye yönelik kirli dezenformasyonu gözler önüne seriyor.

Musa Üzer ise “Suriye’de Üçüncü Yol Mümkün!” şeklinde özetlenen ve birçok “aydın”ın imzasının bulunduğu bildiriyi değerlendiriyor.

SORUŞTURMA

Dergide bu ay “Esed’in Kimyasal Katliamı ve Küresel İkiyüzlülük” başlıklı geniş bir soruşturmaya yer veriliyor. Soruşturmaya katılan Ahmet Ağırakça, Turgay Aldemir, Osman Atalay, Ömer Ekşi, Osman Gülaçar, Necmettin Irmak, Ahmet Kaya, M. Fesih Kaya, Adem Özköse, Mustafa Siel, Abdulkadir Şen, Fırat Toprak, Ahmet Varol, Abdullah Yıldız, Ahmet Yıldız ve S. Bülent Yılmaz kimyasal saldırı sonrası yaşanan tiyatro, Suriye sorununa çözüm tartışmaları, hükümetin ve Türkiyeli Müslümanların neler yapması gerektiğine ilişkin sorulara yanıt veriyorlar.

Dergide Suriye’deki direniş örgütleri hakkında bilgi veren Aron Lund’un yazısı ile Suriye Kürdistanındaki Kürt göçünde PYD baskısının faktörünü gözler önüne seren Andrea Glioti’nin yazıları da dikkat çekici. Ayrıca Charles M. Sennott’un Mısır derin devletiyle ilgili analizi de dergide yayınlanan çeviri yazılar arasında.

Murat Koç, Türk ve Kürt Solunun kadim İslam düşmanlığını kaleme aldığı yazısında özellikle PKK’nın İslam karşıtlığını son süreçteki eylem ve söylemleri üzerinden ortaya koyuyor.

Haşim Ay, Irak Kürdistanında yapılan seçimleri ve sonuçlarını analize tabi tutuyor. Partilerin temsil ettiği kesimler açısından aldıkları oyları tahlil eden Ay, bölgedeki siyasi atmosfer hakkında da bilgiler sunuyor.

Mustafa Yılmaz, “Yirmi Yan Değini” serisine dikkat çekici ve ilgiyle okunacağını düşündüğümüz bir yazıyla devam ediyor.

Edebiyat ve kültür-sanat sayfalarının zengin olduğu bu sayıda Gülşen Demirkol Özer’in 28 Şubat davası, Sezai Arıcıoğlu’nun Esma Bilteci, Zehra Türkmen’in Suriyeli çocuklar üzerine kaleme aldığı denemelere yer veriliyor. Ayrıca Bünyamin Doğruer ve Atavi O. Erdemir’in şiirleri de dergideki müstesna yerlerini almış.

Derginin arka kapağı ise geçen ay Suriye’de şehit düşen Türkiyeli kardeşlerimize ayrılmış.

İrtibat Tel: 0212 524 10 28haksoz-dergisi-271_ekim2013.jpg

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum