1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Ekim-Kasım Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Ekim-Kasım Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Ekim-Kasım Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi, bu ay iki sayı birleşik olarak çıktı. Ekim-Kasım 2014 tarihli derginin 283-284. Sayısı, ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırıları, Kobani’de yaşanan çatışma ve Türkiye’deki yansımalarına dair zengin bir içerik barındırıyor.

25 Ekim 2014 Cumartesi 14:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, bu ay “Esed’e Direnen Suriye Halkı ABD’ye Boyun Eğmez!” manşetiyle okurlarının karşısına çıkarken ABD öncülüğündeki koalisyon saldırıları, bu saldırılara yönelik Türkiye Hükümetinin ve Türkiye’deki oluşumların tutumu, çelişkiler, tutarsızlıklar, PKK-PYD ikiyüzlülüğü, IŞİD meselesine nasıl yaklaşmak gerektiği vb. başlıkları irdeleyen yazıları bir dosya niteliğinde sunuyor.

Türkiye’de olduğu gibi dünyada da önemli bir gündem başlığı olan Kobani’deki çatışmaların da genişçe irdelendiği dergide konuyla ilgili bir de soruşturmaya yer veriliyor. YPG-IŞİD çatışmasının yansımalarıyla birlikte Kobani bahanesiyle PKK-HDP çevresinin sergilediği ve vahşetle neticelenen vandallıklar, başta HÜDA PAR olmak üzere Müslümanlara yönelik saldırılar da detaylı bir şekilde değerlendiriliyor.

Bu bağlamda Gündem başlıklı ve Rıdvan Kaya, Bahadır Kurbanoğlu, Murat Özer, Musa Üzer, Haşim Ay, Murat Ayar’ın kaleme aldığı yazılar söz konusu başlıkları çeşitli yönleriyle değerlendirirken Abdulhakim Beyazyüz, Fırat Toprak ve Şefik Sevim de konuyla ilgili sorulara cevap veriyorlar.

Yemen ve Suriye’deki gelişmelerle ilgili çevirilerin de yer aldığı dergide yanı sıra Cüneyt Toraman HSYK’nın misyonunu ve seçimleri, Ersoy Göveç eğitim bürokrasisindeki değişimleri, Murat Aydoğdu iş kazaları, iş güvenliği ve sermaye ilişkisini, Mustafa Yılmaz medyayı ve toplumsal algı üzerindeki etkisini, M. Garip Tanyıldızı gençlik ve kimlik sorununu değerlendiriyor.

Ayrıca Fevzi Zülaloğlu Kur’an’da “lanet” kavramını ve Allah’ın lanetinin kimleri kuşattığını, Mustafa Siel ise ben merkezli yaşamın zaaflarını okuyucular için kaleme alırken Ali Değirmenci Said Bin Cübeyr’in hayatını ve mücadelesini sunuyor.

Ahraruş Şam şehitlerine ve Suriye’de şehit düşen Türkiyeli Müslümanlara da yer verilen derginin kültür-sanat sayfalarında ise Serkan Akçora, Mustafa Yılmaz ve Bünyamin Doğruer’in şiirleri,  Ali Ekber Konuk’un da kitap-haberleri yer alıyor. Ayrıca Musa Üzer Recep Alpyağıl'ın kaleme aldığı Din Felsefesi Açısından Mutezile Gelen-ek-i adlı kitabı değerlendiriyor.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi--ekim-kasim-2014-283-284-kapak.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum