1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Ekim 2016 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisinin Ekim 2016 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisinin Ekim 2016 Sayısı Çıktı!

Haksöz dergisi, 307. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. 28 Şubat tutsaklarının adalet beklentisini kapağa taşıyan dergide FETÖ operasyonları da değerlendiriliyor.

05 Ekim 2016 Çarşamba 18:36A+A-

Haksöz Haber

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin Ekim 2016 tarihli 307. sayısı çıktı. “28 Şubat Tutsakları Adalet Bekliyor” manşetiyle çıkan dergide Seyyid Kutub ile ilgili analizlerin yanı sıra FETÖ operasyonlarındaki yanlışlara dair değerlendirmeler de dikkat çekiyor.

Gündem’de 28 Şubat tutsaklarının adalet beklentisi ve yeniden yargılanma yolunun açılmasına dair talepler dile getirilirken Hamza Türkmen de Balyoz, Ergenekon, Askerî Casusluk davalarındaki tahliye rüzgârının 28 Şubat davalarına ulaşmamasının yol açtığı eşitsizliğe dikkat çekiyor. 28 Şubat’ın mahkûm edildiği bir zeminde, 28 Şubat nedeniyle hüküm giyenlerin sesinin duyulmamasındaki çelişkiye işaret ediyor.

Bülent Gökgöz, FETÖ operasyonlarını tahlil ediyor. Toplu tasfiye mantığının 15 Temmuz direnişine gölge düşürme riski taşıdığını belirterek operasyonlardaki hatalara vurguda bulunuyor. Şuayb Mekeç de 15 Temmuz sonrası tartışılan meselelere nasıl yaklaşmak gerektiğini tahlil ediyor.

Bu sayıda 15 Temmuz şehitlerimizle ilgili iki röportaj var. Abdurrahman Çeliker, Ankara’da şehit düşen 17 yaşındaki kardeşimiz Uhud Işık’ın ailesiyle; Büşra Ceyran ise Fatih’te şehit düşen Erkan Pala’nın eşi Kamile Pala ile konuştu ve şehitlerin hikâyesini dergi sayfalarına taşıdılar.

Bahadır Kurbanoğlu, darbe sonrası ekranlarda çokça tartışılan Kemalizm mevzuunu masaya yatırıyor ve örneklerle Türkiye’deki en büyük tarikatın Kemalizm olduğunu ortaya koyuyor.

Musa Üzer, siyasi güncel örneklere verilen tepkiler üzerinden İslamcılığın “bağımsız duruş”unu tartışıyor. Süleyman Nazlıcan ise özelde Kürt sorunu olmak üzere yine aktüel gelişmeler üzerinden sorunlarımıza kalıcı çözümler sağlamanın yollarını sorguluyor.

Nihat Bulut, TÜİK verileri üzerinden gelir dağılımında yaşanan dalgalanmayı analiz ediyor.

Dergideki diğer yazısında Hamza Türkmen, hayatı ve fikirlerinden hareketle Seyyid Kutub’un arınma sürecini, Rıdvan Kaya ise Kutub’un öne çıkan temel vurgularını ve kimlik algısını konu ediniyor.

Sad Suresi tefsirine devam eden Mustafa Siel, cennet ve cehennemdekilerin durumunu ele alıyor.

Müslüman mahkûmların ve ailelerinin yaşadığı zulmü “Derdest” adlı belgeselinde yansıtan Kevser Çakır Demir ile Umeyr Genç’in yaptığı röportaja da yer verilen dergide Necmettin Asma’nın bir karikatürü, Bünyamin Doğruer’in de bir şiiri var. Derginin arka kapağı ise Halep’e ayrılmış.

haksoz_ekim_2016.jpg

İRTİBAT: 0212 524 10 28
[email protected]

HABERE YORUM KAT

1 Yorum