1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Aralık 2014 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Aralık 2014 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Aralık 2014 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Aralık 2014 tarihli 285. Sayısı “İncirlik ABD Saldırganlığına Rampa Olmasın!” manşetiyle çıktı.

04 Aralık 2014 Perşembe 22:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, bu ay “İncirlik ABD Saldırganlığına Rampa Olmasın!” manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Gündem’de ABD’nin IŞİD’le mücadelede Türkiye’den; Türkiye’nin ise ABD’den talepleri çerçevesinde yansıyan gelişmeler analiz edilerek “İncirlik Üssü ABD’nin kullanımına açılmasın!” çağrısında bulunuluyor.

Hamza Türkmen, “Arap Baharı” denilen Ortadoğu İntifadaları sürecinde Müslümanların kazanımlarını tahlil ediyor. Rıdvan Kaya ise Tunus seçimleri üzerinden İslami hareketlerin devrim süreçlerindeki pozisyonunu ve geldikleri noktayı irdeliyor. Bahadır Kurbanoğlu ise Suriye İslami direnişi karşısında küresel-bölgesel iktidarların stratejilerini ve olasılıkları masaya yatırıyor.

IŞİD’in güçlenme nedenleri ve savaşçılarının kimlerden oluştuğunun konu edildiği çeviri yazıların yanı sıra Ahrar liderlerinden Bazerbaşi’yle yapılan bir röportaja yer verilen dergide dünden bugüne >Kürt milliyetçiliğinin emperyalizmle yakın ilişkisi Murat Özer’in kaleminden gözler önüne seriliyor.

Çözüm sürecinde gelinen nokta ve karşılıklı vaatlerin ne kadar sahici olduğunu Hasan Soylu değerlendiriyor.

Şefik Sevim, cemaatlerin STK’laşması olgusu üzerinden İslamcılığın siyaset ve mücadele anlayışının ne kadar değiştiğini tartışırken; Hikmet Akpur, Bedri Gencer’le yapılmış bir röportaj üzerinden İslamcılık, sosyoloji, yerlilik, devlet talebi gibi hususlar üzerine oldukça hacimli bir değerlendirme yapıyor.

Kültür-sanat edebiyat bölümünde Mustafa Yılmaz’ın şairler ve şizofrenler üzerine kaleme aldığı yazısı dikkat çekerken Bünyamin Doğruer, Celal Kurşun, Hikmet Kızıl ve Atavi Osman Erdemir’in şiirlerine yer veriliyor. Ali Ekber Konuk’un kitap haberlerine devam ettiği dergide arka kapak ise Kudüs ile ilgili bir çalışmaya ayrılmış.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi-285-aralik-2014-kapak.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum