1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi Kasım 2015 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisi Kasım 2015 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisi Kasım 2015 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisi, Kasım 2015 tarihli 296. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Seçim sonuçlarının “Türk ve Kürt Milliyetçiliğine 1 Kasım Freni” manşetiyle yansıtıldığı dergide mültecilik ve mülteciler üzerine bir de dosya bulunuyor.

07 Kasım 2015 Cumartesi 11:46A+A-

Haksöz Haber

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Kasım 2015 tarihli 296. Sayısında kapağa seçim sonuçlarını taşıdı. Kapakta Türk ve Kürt milliyetçiliğinin yaşadığı hezimete vurgu yapıldı.

Gündem yazısında seçim sonuçları etraflıca değerlendirilirken en net kazanım milliyetçi tırmanışın frenlenmesi olarak gösteriliyor. Murat Koç da “toplumsal sağduyunun zaferi” olarak nitelediği seçimleri genel bir değerlendirmenin yanı sıra hassaten bölgede HDP’nin gerilemesini tahlil ediyor.

Bünyamin Sevim, 6-8 Ekim olaylarına sosyolojik bir bakış getirerek ortaya çıkan linç kültürünü analiz ediyor.

Nihat Bulut, Mısır ve Körfez ülkelerinin ekonomilerini masaya yatırıyor ve soruyor: Çanlar kimin için çalıyor?

Gazi Tevbe’den yapılan tercümede Suriye’de kurban olmanın ne ifade ettiği üzerinde duruluyor.

Rıdvan Kaya, “Düşünce, Eylem ve İlişkilerimizde Temel Ölçümüz” başlıklı yazısında ölçülerimizi ve ilişkilerimizi belirleyen faktörleri sorguluyor.

DOSYA: Dergide mültecilik ve mülteciler üzerine kapsamlı bir dosyaya yer veriliyor. Dosya kapsamında Mustafa Yılmaz’ın araştırma nitelikli yazısı, Eyüp Togan’ın Suriye’den Avrupa’ya yönelik mültecilik akınına dair değerlendirmesi ve Ali Değirmenci deneme tadındaki yazısının yanı sıra iki röportaja yer veriliyor. UMHD Başkanı Av. Uğur Yıldırım ile mültecilik kavramı, mülteciliğin hukuki statüsü, iltica hareketleri, mültecilerin sorunları, dünya ve Türkiye’deki mülteci politikalarına dair geniş bir röportaj yapılırken; AID Başkanı Dr. Mevlit Yurtseven ile de mültecilerin sağlık sorunları ve yardım çalışmaları üzerine bir röportaj gerçekleştirilmiş.

Fevzi Zülaloğlu, Kur’an’da ağlamak ve gülmek hakkındaki ayetlerin neye tekabül ettiğini analiz ederken; Mustafa Siel, tefsir çalışmalarına devam ediyor ve Lut ve Firavun kavimlerinin helakine yol açan faktörleri irdeliyor.

Kültür-sanat sayfalarında Gülşen Özer, “Çocuk Eğitiminde Kırk Hadis” kitabını değerlendirirken Gülnur Aşcı, Naman Bakaç ve Bünyamin Doğruer’in şiirlerine yer veriliyor.

İrtibat: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternetten Abone Olmak İçin Tıklayın >>

haksoz-dergisi-kapak-296-kasim2015.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum