1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi Ekim 2015 Sayısı Çıktı!
Haksöz Dergisi Ekim 2015 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisi Ekim 2015 Sayısı Çıktı!

Haksöz Dergisi, Ekim 2015 tarihli 295. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. Kapakta yeniden yükselen milliyetçiliklerin çözümsüzlüğüne işaret edilerek adalet bilinciyle hareket etmenin önemine dikkat çekiliyor.

02 Ekim 2015 Cuma 23:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz Dergisi, Ekim 2015 tarihli 295. Sayısında ülkeye barış ve kardeşliği cahili asabiye duygusuyla değil, adalet bilinciyle geleceğini iade eden bir manşetle çıktı.

Gündem yazısında 1 Kasım seçiminin milliyetçilik çıkmazı ile adalet arayışı arasında geçeceği vurgulanıyor.

Murat Koç, dünden bugüne çözüm sürecini değerlendirdiği yazısında sürecin nasıl başlayıp neden tıkandığını ve yerini hangi gelişmeler neticesinde savaşa bıraktığını bolca malzeme ile birlikte gözler önüne seriyor.

Hamza Türkmen, “Verili Devleti Aşmak Ya da Dönüştürmek” başlıklı yazısında devlet kavramı, bu kavrama ve olguya nasıl yaklaşmak gerektiği, ulus-devlet içindeki kuşatılmışlığımız ve sistem içinde rol almanın imkânlarını Kur’an ve Muhammedi Sünnet ekseninde analiz ediyor.

Basil Kudat, tercüme edilen yazısında Rusya’nın Suriye’ye yönelik müdahalesini ele alıyor ve Afganistan tecrübesini hatırlatıyor.

Rıdvan Kaya, Kurban Bayramında gittiği İdlib ve Halep’ten izlenimlerini paylaşıyor.

Nihat Bulut, FED’in faiz artırımının ve ABD Merkez Bankasının dünya ekonomilerini nasıl etkilediği/etkileyeceğini sorguladığı yazısında küresel ekonomik gelişmelerin bizleri neden ilgilendirdiğine dair de ayetler eşliğinde izahat getiriyor.

Av. Cüneyt Toraman, cemaat medyasının yazarlarından Tarık Toros’un darbe soruşturmaları ile paralel yapı soruşturmasını kıyaslayarak sorduğu 15 soruya cevap veriyor.

Bülent Gökgöz, “Entelektüel Usulsüzlük ve Haberlerde Ölçü” başlıklı yazısında başta Suriye olmak üzere güncel meselelere yaklaşım konusunda ‘haber’lere nasıl yaklaşmak gerektiğini Kur’an usulü ekseninde analiz ederken ‘haber’leri taşıyanların ‘kimlik’lerine dair sorgulamaların da önemine dikkat çekiyor.

Mustafa Akman, İbn-i Arabi okumalarına devam ediyor ve bu sayıda İbn-i Arabi’de mertebe-ı insan ve insan-ı kâmil konusunu tahlil ediyor.

Kültür-sanat ve edebiyat sayfalarında Güney Uzun’un “Yetim” başlıklı denemesi ile Fevzi Zülaloğlu’nun nefis sorgulamasına dair yazısı, Ali Emre ve Erdal Eker’in kitap değerlendirmeleri, Gülnur Aşcı ve Bünyamin Doğruer’in şiirleri ve son olarak Ali Değirmenci’nin kaleme aldığı denemesi okurların ilgisine sunuluyor.

İRTİBAT: 0212 524 10 28

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-dergisi-ekim-2015-kapak-295.jpg.jpg

HABERE YORUM KAT