1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Hakikatsiz Tanımlar, Bereketsiz Coşkular”
“Hakikatsiz Tanımlar, Bereketsiz Coşkular”

“Hakikatsiz Tanımlar, Bereketsiz Coşkular”

Özden Örnek’in ölümünün ardından yaşananlara dikkat çektiği bugünkü yazısında Kenan Alpay, Gülen yapılanmasına mensup darbeciler ile Kemalist darbeciler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini söylüyor.

01 Mayıs 2018 Salı 11:44A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Kumpas mağduru Oramiral Özden Örnek son yolculuğuna uğurlandı” başlığıyla okurlara sunmuşlar haberi. Kasımpaşa’daki Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda düzenlenen askeri törenle uğurlanan Özden “donanmanın altın çocuğu” olarak da anılıyormuş. Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Özbal’nın yanı sıra muvazzaf, emekli pek çok üst rütbeli subay katıldığına ve tören alanına yapımında emeği geçtiği Heybeliada Korveti’nin maketi de yerleştirildiğine göre bir nevi beraat kararı tescillenmiş, Özden bembeyaz bir sayfa ile uğurlanmış oldu.

Darbe Günlükleri”ni unutmanın, unutturmanın veya hiç okunmamış saymanın mümkün olduğunu zanneden bir yaklaşım dikilmiş karşımıza. İyi ama siyasal ve toplumsal boyutlarıyla Türkiye’de yaşadığımız vesayet süreci Fethullahçı Çete’nin üretip tezgâhladığı bir kumpastan mı ibaret? Şu sıralar bu soruya Türkiye’nin maruz kaldığı bütün acıların müsebbibi olarak Fethullahçı Çete’yi işaretleyerek cevaplamaya hevesli olanların sayısı hiç de az değil maalesef. Üstelik konjonktürel gelişmelerin ürettiği bu çarpık mantık ve sapkın istikametin sadece geçmişi değil bugünleri ve yarınları da hakikat dışı, adalet karşıtı bir bataklığa sürüklediği fark edilmiyor bile.

(…)

Yazının devamı için tıklayın: Hakikatsiz Tanımlar, Bereketsiz Coşkular