1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hakan Fidan Esed Rejiminin İstihbarat Şefi ile Görüştü mü?  
Hakan Fidan Esed Rejiminin İstihbarat Şefi ile Görüştü mü?  

Hakan Fidan Esed Rejiminin İstihbarat Şefi ile Görüştü mü?  

Referansmedya haber sitesi, SANA’yı kaynak göstererek Moskova’da MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın Esed rejiminin istihbarat şefi Ali Memluk ile görüştüğü iddiasını gündeme getirdi. 

14 Ocak 2020 Salı 14:43A+A-

HAKSÖZ-HABER 

Esed rejiminin haber ajansı SANA Rus yetkililerin de katılımıyla Libya konusunda müzakereler yapmak üzere Moskova’da bulunan Türkiyeli yetkililerle Esed rejiminin temsilcileri arasında bir görüşme gerçekleştiğini duyurdu. SANA’nın haberinde bu görüşmelerde Esed rejiminin istihbarat şefi Tümgeneral Ali Memluk’un Türkiye’den Suriye topraklarından çıkmalarını talep ettiği iddiası yer aldı.  

SANA’nın iddiasına henüz Türkiye tarafından bir cevap verilmedi. Bu iddianın doğrulanması durumunda uzun süredir Türkiye’de Esed lobiciliği yapan muhalefetin ve doğrudan şebbihalığa soyunmuş çevrelerin gündemleştirdiği “Esed rejimiyle müzakere yapılsın” talebinin iktidar tarafından da kabullenildiği anlaşılacak. Masum insanları kitleler halinde vahşice katleden bir rejimi meşrulaştırma anlamına gelebilecek böyle bir adımın Türkiye’nin bugüne kadar Suriye’de sürdürdüğü tutumdan köklü bir geri adım manası taşıyacağına ise kuşku yok!  
 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum