1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hafter’in Gerilemesinden Korkan Şebbiha “Paniğe Gerek Yok” Telkininde Bulunuyor!
Hafter’in Gerilemesinden Korkan Şebbiha “Paniğe Gerek Yok” Telkininde Bulunuyor!

Hafter’in Gerilemesinden Korkan Şebbiha “Paniğe Gerek Yok” Telkininde Bulunuyor!

Düne kadar Türkiye’nin Libya’da batağa saplandığını iddia eden gazeteci kılıklı şebbiha Hafter’in kayıplarının artmasından duyduğu üzüntüyü “henüz kesin bir şey yok” havasında atlatmaya çalışmış!

19 Mayıs 2020 Salı 12:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Fehim Taştekin şebbihalığı tescilli bir isim. İslami bir çevrede yetişmesine rağmen İslami hareketlere düşmanlıkta sınır tanımayan bir noktaya gelecek kadar devşirilmiş, dönüştürülmüş bir tip olduğu biliniyor. Esed taraftarlığı ile başlayan bu dönüşüm sürecini Mısır’da, Libya’da ve tüm dünyada sünni kökenli İslami hareketlere karşı nefret boyutlarına vardırdığını gizlemiyor. 

Kurnaz mı kurnaz! Mesela Suriye’de tüm dünya Esed çetesinin Rami Mahluf depremiyle geçirdiği sarsıntıyı konuşurken o İdlib bölgesinde mücahitlerin geçiş kapıları üzerinden bir rant mekanizması kurduğuna dair yazılar kaleme alarak mücahitler aleyhine karalama görevini icra ediyor. 

Daha önce Libya hakkında yazdığı bir yazıyla ( ilgili haber için tıklayınız ) Libya’da Trablus yönetimini nasıl aşağıladığına, Türkiye’nin müdahalesini nasıl karaladığına, Hafter adlı darbeciyi nasıl da hükümran gösterdiğine dikkat çekmiştik. 

Yaklaşık bir buçuk ay önce Hafter kazanacak, Türkiye rezil olacak sevinci içindeki şebbiha şimdi Libya’da işlerin ‘ters’ gitmeye başlaması üzerine Al-Monitor’da yeni bir yazı kaleme almış. “Libya Erdoğan’ın yüzünü güldürüyor mu?” başlıklı yazısında duruma dair birtakım bilgiler aktarıp özetle “durun, çok acele etmeyin, hava her an değişebilir, Hafter zannettiğiniz gibi kaybetmeye mahkum değil” mealinde bir şeyler söyleyip, bir anlamda takipçilerine moral vermeye çalışmış!

Ne diyelim, zalimlerin sözcülüğüne soyunan şebbihaları Allah korktuklarına nail eylesin! 

HABERE YORUM KAT