1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hadsizler topluma had bildirmeye kalkışıyor!
Hadsizler topluma had bildirmeye kalkışıyor!

Hadsizler topluma had bildirmeye kalkışıyor!

Türkiye'deki müzik festivallerinin yasaklandığı, özgürlüğe ket vurulduğu, gençlerin istedikleri gibi alkol ve uyuşturucu almasına izin verilmediği savunulurken ahlaki sorgulamalardan uzak kitlelerin özgürlükleri engelleme vaatleri dikkat çekiyor!

25 Ağustos 2022 Perşembe 18:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir sosyal medya kullanıcısı Zeytinli Rock Festivali adı altından düzenlenen etkinliğin iptal edilmesine tepki gösterenleri detayları ile aktardığı verilerle eleştirdi. Bu eleştirileri baskı ile engellemeyi hedeflediklerini belirten festival tutkunları da her zamanki gibi eleştirilere tehditlerle yanıt verdi.

Sosyal medya kullanıcısı birçok “festival” adı altında düzenlenen organizasyonda uyuşturucu ve alkolün tüketilmesi, yeni uyuşturucuların denenmesi için uygun ortamların oluştuğunu belirttiği içerikleri ile sosyal medyada dikkat çekti.

Haliyle sosyal medya kullanıcısının paylaştığı görüntüler ve açıklamalar seküler sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Üstelik seküler kesimin ne kadar “demokratik ve özgürlükçü olabileceğini afişe eden paylaşımlar ortaya çıktı.

Toplumun seçme hakkını ortadan kaldıracak bir iktidar hayal ettiklerini ve bunu kurabilmek için ‘kinle’ hareket edeceklerini, “gerekirse bir eşeği (yönetici olarak) seçebileceklerini” belirten sosyal medya kullanıcıları, paylaşımlarında demokrasi ve özgürlük naralarının altında yatan temel ‘hayvani’ arzuları serdetmekten çekinmedi.

Toplumun ahlaki yapısını ortadan kaldırmayı amaçlayan siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu adı altında oluşturulan örgütler, aile ve birey çatışmasını özgürlüklerin engellenmeye çalışıldığı iddialarıyla harmanlayarak toplumu dejenere etmeye çalışırken bir yandan da sığ ve hayvani dünya görüşlerini dayatmak için her fırsatı değerlendirdiğini gerçeklere takındıkları tutumlar ile kanıtlamış oldu.   

Anonim bir isimle paylaşımlarda bulunan bir sosyal medya kullanıcısı: “Burası Zeytinli Rock Festivali. Alkolden ve uyuşturucudan şuurunu kaybetmiş gençler günler boyunca pislik içinde işte bunları yapıyor. Organizasyonun tuvalet görüntülerini iğrenmemeniz için paylaşmıyorum. Her festivalde mutlaka büyük kavgalar çıkıyor.” diyerek paylaştığı görüntülerle festival adı altında uyuşturucu ortamlarının oluştuğunu belirtti.

Seküler festival tutkunlarından Barış Ertürk adlı sosyal medya kullanıcısı da paylaşımında: “Bu halka cüret verildi. Bu halka kendisini hiçbir zaman etkilemeyecek meselelere dair BU OLSUN MU OLMASIN MI kararını verme haddi verildi. Bu haddi elinizden alacağız.” ifadeleriyle özgürlükçü ideolojisini ortaya koydu.

baris-erturkk.jpg

 

Festivallerde yaşanan ahlaki dejenerasyonu aktaran sosyal medya kullanıcısının paylaşımları,

 

twie.jpgtwie2.jpgtwie3.jpgtwie4.jpgtwie5.jpg

 

Eşeği seçebileceklerini ifade eden sosyal medya kullanıcısının paylaşımına verilen etkileşim oranları dikkat çekiyor. 

esek.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum