1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Güzel Samatova neden hala gözaltında?
Güzel Samatova neden hala gözaltında?

Güzel Samatova neden hala gözaltında?

Muhacir Güzel Samatova, 5 çocuğuyla birlikte Ramazan ayının başından bu yana geri gönderme merkezinde tutuluyor.

24 Mayıs 2021 Pazartesi 16:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Tataristan’a geri iade edilme korkusuyla Ramazan ayının başından beri beş çocuğuyla gözaltında tutulan Güzel Samatova hakkında sorumlu merciler açıklama yapmaktan dahi imtina ediyorlar.

Türkiye’deki mülteciler ve geçici sığınma konumunda bulunan hakkındaki hukuki boşluklar emniyet tarafından hesapsızca kullanılıyor. Güzel Samatova hadisesi bunun tipik bir örneği. Rusya'nın talimatıyla Tataristan tarafından istenildiği anlaşılan Samatova neden hala gözaltında?

Beş çocuk annesi bir kadını çocuklarıyla birlikte bir aydan uzun bir süredir geri gönderme merkezinde tutmak nasıl bir vicdanın işidir? Tataristan’a iade edilmesi durumunda Samatova’ın akıbeti ise bugünkünden bile kötü olacaktır. Yetkililerin bu feci hatadan dönüp acilen insani hassasiyetlere göre hareket etmesi gerekmektedir.

Ebu Davud’da geçen bir hadiste Allah Resulü (sav) şöyle buyuruyor: "Allah için size sığınan kimseye sığınak olun." Sığınak olmamız gereken kardeşlerimizi aylarca mahkum etmek izahı oldukça zor bir durum ortaya çıkarmaktadır.

Güzel Samatova ve çocukları hakkında duyarlılık oluşturmak isteyen sosyal medya kullanıcıları #Multeci5ÇocukluAnneyiBırakın başlık etiketi altında bir araya geliyorlar!

HABERE YORUM KAT