1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Gün Suriye Halkıyla Dayanışma Günüdür!
Gün Suriye Halkıyla Dayanışma Günüdür!

Gün Suriye Halkıyla Dayanışma Günüdür!

Suriyeli kardeşlerimiz için 11 Aralık Pazar günü 12.30'da tüm imkânlarımızla Beyazıt Meydanı'ndayız.

08 Aralık 2011 Perşembe 14:33A+A-

Suriye'de kardeşlerimiz katledilmeye devam ederken; Baas diktatörlüğüne karşı kardeşlerimizin yalnız olmadığını belirten Türkiye'deki İslami kuruluşlar duyarlılık çağrısında bulunmaya devam ediyor.

Der'a'da olayların başladığı Mart ayından bu yana Der'a, Hama, Humus, Deyr ez-Zor, İdlib, Şam gibi Suriye'nin birçok şehrinde şu ana kadar en az 4 bin kişi katledildi. Muhalifler bu sayının daha kabarık olduğunu düşünüyor. Öte yandan en az 10 bin kişi kayıp. İşkence edilenler, tecavüze uğrayanlar cabası...

Tüm bu yaşananlara karşı Suriye halkının yanında yer alan birçok İslami kuruluşun bir araya gelerek oluşturduğu Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, 11 Aralık Pazar günü 12.30'da Beyazıt Meydanı'nda kitlesel bir protesto eylemi yapacak.

Özgür-Der, İHH, Medeniyet Derneği, AKDAV, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Akabe Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı, Mazlumder, Hikmet Vakfı ve Gençlik Kültür Merkezi gibi İslami kuruluşların destek verdiği ve aktif olarak katılacağı etkinlikte Baas diktatörlüğü tel'in edilecek. Grup Yürüyüş de marşlarını Suriyeli kardeşlerimiz için seslendirecek.

Suriye halkı ile dayanışma sorumluluğunu yerine getiren İslami kuruluşların bu çağrısına 11 Aralık Pazar günü, öğle namazını müteakiben 12.30'da Beyazıt Meydanı'nda olarak karşılık verelim. Bizler Haksöz-Haber olarak tüm imkânlarımız ve çalışanlarımızla orada olacağız.

Selam olsun Der'alı yiğitlere, Hama'nın şehit çocuklarına ve Humus'un fedailerine!

HAKSÖZ-HABER

suriye-banner3.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum