1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Gültekin Sincar’ın Tutukluluk Süresi Yine Uzatıldı!
Gültekin Sincar’ın Tutukluluk Süresi Yine Uzatıldı!

Gültekin Sincar’ın Tutukluluk Süresi Yine Uzatıldı!

ByLock meselesine dair ortaya çıkan yoğun şüphe ve tartışmalara rağmen Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Gültekin Sincar’ın tahliye talebi bir kez daha reddedildi ve gelecek duruşma 27 Aralık tarihine ertelendi.

30 Kasım 2017 Perşembe 20:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

ByLock kullandığı ithamıyla 7 aydır tutuklu bulunan Özgür-Der eski Antalya İl Temsilcisi Gültekin Sincar’ın Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3. duruşmasında da tutukluluğun devamına karar verildi. Böylece ByLock konusunda ortaya çıkan yoğun şüphelerin dikkate alınarak tahliye kararı verilebileceğine dair umutlar boşa çıktı.

Savcı mütalaasında ceza verilmesi yönünde talebini tekrarlarken, mahkeme son savunmaların yapılması için duruşmayı 27 Aralık’a erteledi.

ByLock kullandığı iddiasıyla FETÖ üyeliği ile itham edilen Gültekin Sincar ve avukatları önceki duruşmalarda yaptıkları savunmada iddiaları reddederek ByLock kullanılmadığını dile getirmiş ve FETÖ’ye mensup olma iddiasını çürüten pek çok delil ortaya koymuşlardı. Buna rağmen 2014 yılında 10 gün içinde 6 kez ByLock’a girdiğine dair BTK’dan gelen ve mahiyeti anlaşılmayan yazıyı esas alan mahkeme tutukluluk kararına itirazları dikkate almamıştı.

Bu duruşmada da avukatlar Fehmi Gündüz ve Ali Aktaş bilhassa son dönemde kamuoyu gündeminde yoğun biçimde tartışılmaya başlanan ByLock suçlamalarıyla ilgili çelişkilere, saçmalıklara dikkat çektiler. İthamların temelsizliğini belgeleyen farklı raporları mahkeme gündemine getirdiler. Ne var ki, tüm bu itirazlar mahkemece göz ardı edildi.

Büyük bir kitleyi mağdur eden ByLock keşmekeşinin içinden nasıl çıkılacağına dair bir türlü somut ve rahatlatıcı bir adım atılmaması dikkat çekiyor. Bu muğlâklığın doğurduğu sıkıntıyı, adaletsizliği görmesi gerekenlerin ısrarla yaşanan haksızlığa, zulme gözlerini yummaları her geçen gün daha da ağırlaşan bir vebale dönüşüyor. 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum