1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Gülenci Fedailer ve Mehdilik
Gülenci  Fedailer ve Mehdilik

Gülenci Fedailer ve Mehdilik

‘Mehdi’ algısı, siyasi çaresizlik içine düşmüş dindarların muharref din algısına dayanan inançlarından birisidir.

09 Kasım 2015 Pazartesi 01:00A+A-

Hamza Türkmen’in yorumu:

Yüz binlerce insanı gayba taş atan (18/22) ezoterik mehdilik telakkisi içinde manevi gücüne ve kutupluğuna inandıran Fethullah Gülen mevzuu, güvenlik meselesinden önce ifsad olmuş dini telakkilerle ilgili bir sorundur.

Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hareketi Haşhaşiler olarak nitelemesindeki isabet de, gittikçe belirginleşmektedir.

Haşhaşilik, Şii İsmaili mezhebine bağlı ezoterik telakkilere sahip Hasan Sabbah’ın cennet vadiyle etkileyip yönlendirdiği müritlerini, Selçuklu iktidarını yıkmaya karşı suikastçılar haline getirmesiyle oluşturduğu güruha verilen ad idi.

Onlar hedeflerine ulaşmak için ölümü göze alıp karşıtlarına saldırıyor, suikastlarda bulunuyorlardı. Haşhaşiler, gayb ile ilişkilerimizde Kur’an-ı Kerim’in muhkem ölçülerini aşıp gayb biliciliği yapan telakkileriyle hududullahı çiğneyen Müslüman suikatçılardı.

Bugün ise ‘Hizbullah’ denilen Şii Hizbulesed güçlerini de, Gulat Şii Cihadcılarını da ve Selefi IŞİD/DAEŞ mantığını da hududullahı çiğneyen fedailer haline getiren Kur’an nassları dışından beslendikleri Rabbimize şirk koşan vahiy dışı ve karşıtı gayb haberleridir; ya da sapkın demagojileridir.

Lâkin Fethullah Gülen’in Hizmet Cemaati’nin fedaileri daha ileri gitmiştir. Onlar ayrıca şantaj, ahlaksız kumpas, rüşvet, hırsızlık, kafirlerle işbirliği gibi şer’i ölçüler ve İslam ahlakı ile taban tabana zıt müfsid uygulamaları da kullanmaktadırlar.

Yazının Devamı >>>

Etiketler :