1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Grup Yürüyüş Isparta'da Ümmetin Diriliş ve Direnişini Selamladı
Grup Yürüyüş Isparta'da Ümmetin Diriliş ve Direnişini Selamladı

Grup Yürüyüş Isparta'da Ümmetin Diriliş ve Direnişini Selamladı

Grup Yürüyüş, Kalk ve Uyar Tasavvur Kulübü’nün davetlisi olarak Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde konser verdi.

24 Mart 2016 Perşembe 17:19A+A-

Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesinde yer alan Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezinde konser veren Grup Yürüyüş, şarkılarıyla ümmetin direnişini selamladı.

Kalk ve Uyar Tasavvur Kulübü’nün düzenlediği “Mazlum Ümmet Coğrafyası Dayanışma Gecesi” Hande Nur Antalyalı’nın sunumuyla başladı. Konser öncesi bir konuşma yapan kulüp başkanı Yağmur Ayran, “Suriye İntifadası 6. yılına girerken Suriye nezdinde tüm Ümmet Coğrafyasını selamlamak için buraya geldiniz.” diyerek katılımcıları selamladı. Kulüp olarak amaçlarının yozlaşmış üniversite ortamına bir Hira dinginliği ve Hira tefekkürü oluşturmak olduğunu hatırlatan Yağmur Ayran, kulübün adı olan ayeti kendilerine düstur edindiklerini söyledi. Ayran, sözlerini “İman edenlere ve hakkıyla ben Müslümanlardanım diyenlere selam olsun.” diyerek tamamladı.

12 yılı aşkın süredir Müslüman coğrafyalarda yaşanan zulümlere ve direnişlere ses olan Grup Yürüyüş’ün ezgi ve marşlarına öğrenciler de coşkuyla eşlik etti.

Suriye'den Mısır'a, Filistin’den Afganistan’a ümmetin direnişini sahneye taşıyan Grup Yürüyüş, izleyicilerin isteklerine de yer verdi.

Grup Yürüyüş’ün Suriye İntifadası şehitleri Abdulkadir Salih, Hassan Abbud ve Zahran Alluş için yeni bestelediği “Ölmedik Daha” isimli eseri de salondakilerin büyük beğenisini topladı.

Sona minik çocukların da sahneye çıktığı konser Yağmur Ayran’ın Grup Yürüyüş’e plaket takdim etmesiyle son buldu.

grup-yuruyus-isparta-sdu-konseri01.jpg

grup-yuruyus-isparta-sdu-konseri04.jpg

grup-yuruyus-isparta-sdu-konseri02.jpg

grup-yuruyus-isparta-sdu-konseri03.jpg

grup-yuruyus-isparta-sdu-konseri05.jpg

HABERE YORUM KAT