1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Grup Yürüyüş Cumartesi Günü Esenler’de
Grup Yürüyüş Cumartesi Günü Esenler’de

Grup Yürüyüş Cumartesi Günü Esenler’de

Esenler Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi bu Cumartesi Grup Yürüyüş’ü ağırlayacak. 20.00’de başlayacak konser herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak.

26 Kasım 2014 Çarşamba 08:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

2004’ten bu yana müzik çalışmalarını sürdüren Grup Yürüyüş, 2005 yılının sonunda Umuda Yürüyüş adlı ilk albümünü yayınladı. 2009’da Adanış Günü adlı ikinci albümünü yayınlayan grubun üçüncü albümü ise 2013 yaz aylarında Hurriyya adıyla çıktı.

Henüz 28 Şubat darbesinin etkilerinin yoğun hissedildiği dönemlerde yapılan başörtüsü eylemleri ve Türkiye’de yaşanan diğer sosyal-siyasal sorunlara ilişkin etkinliklerde konserler veren Grup Yürüyüş, yanı sıra Filistin, Irak, Afganistan ve yakın dönemde Suriye, Mısır gibi ülkelerde yaşanan acılara ve direnişlere de şarkılarıyla tanıklık ediyor.

Duyarlılık çağrılarının yapıldığı dayanışma etkinliklerine sıklıkla katılan grup, sanatın mücadelenin içerisinde şekillenmesi gerektiğini düşünüyor. Bu doğrultuda verdiği konserlerde gerek ülkenin gerekse İslam coğrafyasının gündemini de sahneye taşıyor.

Grup Yürüyüş, 29 Kasım Cumartesi akşamı 20.00’de Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde vereceği konserde de benzer bir performans sergileyerek acılarımıza, umutlarımıza ve direnişlerimize şarkılar söyleyecek. 

NASIL GİDİLİR?

Metro ile Esenler durağında inilip 10 dk. yukarı Dörtyol mevkiine çıkıldığında solda trafiğe kapalı Davutpaşa yürüyüş yolu arkası tabelalar yönlendiriyor.

Adres: Dr. Mimar Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi
Nene Hatun Mah. 1. Kemal Hatipoğlu Caddesi 108. Sokak No: 4  
(Davutpaşa Yürüyüş Yolu Arkası)  

https://www.facebook.com/events/1477530209189785/?ref=22

esenler-001.jpg

HABERE YORUM KAT