1. HABERLER

  2. HABER

  3. Gözaltına Alınan Başsavcı Bağrıyanık Tarsus'a Gönderildi
Gözaltına Alınan Başsavcı Bağrıyanık Tarsus'a Gönderildi

Gözaltına Alınan Başsavcı Bağrıyanık Tarsus'a Gönderildi

Tutuklamaya yönelik yakalama kararı gereği Antalya'da gözaltına alınan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık, Tarsus'a gönderildi.

07 Mayıs 2015 Perşembe 10:58A+A-

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında hakkında verilen tutuklamaya yönelik yakalama kararı gereği gözaltına alınan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Tarsus'a gönderildi.

Dün gece Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararı Bağrıyanık'ın evine giderek iletmiş, daha sonra gözaltına alınan Bağrıyanık, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülmüştü.

Bağrıyanık, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından polis ekipleri eşliğinde havayolu ile Tarsus'a gönderildi. 

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma kapsamında eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı ve Ahmet Karaca hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermişti.

Şüpheliler, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" öngören TCK'nın 312. maddesi kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ile suçlanıyor. (aa)

 

HABERE YORUM KAT