1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Google Haritalar en az yakıt tüketen rotayı saptayacak özellik getiriyor
Google Haritalar en az yakıt tüketen rotayı saptayacak özellik getiriyor

Google Haritalar en az yakıt tüketen rotayı saptayacak özellik getiriyor

Google, Google Haritalar'a en az yakıtın tüketileceği rotanın seçilebileceği yeni bir özellik ekleneceğini duyurdu.

16 Temmuz 2022 Cumartesi 19:02A+A-

Enerji problemlerinin yaşandığı dünyada alternatif çözümler aranırken kimi yazılım şirketleri de yeni özellikler ile enerji sarfiyatını en aza indirmeye çalışıyor. Google, az yakıt tüketimi ile yol kat edilebilecek bir özelliğin Google Haritalar uygulamasına ekleneceğini açıkladı.

Aracın yakıt türü algoritmaya eklenecek

Artık aracın yakıtını benzin, LPG, mazot, hibrit veya elektrikli olacak şekilde seçebilecek olan kullanıcılar, bu bilgiyi uygulamanın algoritmasına ekleyerek hem en ucuz maliyetli hem de en düşük karbon salınımını sağlayacak rotayı belirleyebilecek.

Bu, halihazırda kısa olan güzergahı seçme konusundan biraz daha farklı. Örneğin 1 kilometrelik dik tırmanma rotası yerine 1,5 veya 2 kilometrelik düz bir yol daha az yakıt tüketmemizi sağlayacağı için uygulama orayı tercih etmemiz gerektiğini söyleyebilecek. Bu sayede hem daha az yakıt tüketilecek hem de tasarruf yapılabilecek.

Türkiye’de yakıt fiyatları cep yakıyor

Brende petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası yapılan fiyat güncellemeleriyle Türkiye'de benzin fiyatı 23.65, motorin fiyatı 25.43, LPG fiyatı ise 1103 Türk lirası. 2022 yılında benzin fiyatlarına yüzde 225, motorin fiyatlarına yüzde 264 zam yapıldı. Artan fiyatlar sonrası çok sayıda araba sahibi toplu taşımaya yöneldi.

HABERE YORUM KAT